Blijdschap in Hem

Johannes 16:16-18

Nog even en jullie zullen Mij niet meer zien. En niet lang daarna zullen jullie Mij weer terugzien.

Enkele leerlingen zeiden tegen elkaar: 'Wat zou Hij bedoelen met "nog even" en "Ik ga naar de Vader"?

Wij begrijpen ne niets van.

 

Here Jezus, ik moet bekennen dat ik er soms ook niets van begrijp. Die periodes dat U zo ver weg lijkt en ik U niet 'zie', zijn periodes die niet makkelijk zijn. Periodes dat ik gekneed en gevormd word en leer om te blijven vertrouwen op U, want ik weet dat U er altijd bent, omdat uw Geest in mij is. En ik weet dat de Heilige Geest alles duidelijk maakt wat U tot ons gesproken heeft. Ik kies ervoor niet verontrust te raken door de dingen die ik nog niet begrijp, maar op U te blijven vertrouwen. Heilige Geest, vul mij ook vandaag met hemelse kracht en laat me zien wat Jezus gezegd en gedaan heeft, zodat ik beter ga begrijpen waar U heen wilt en ik U kan volgen.

Dank U voor de weg die U gegaan bent. Gekruisigd, gestorven, begraven en weer opgestaan uit de dood. U leeft en we kunnen U allemaal 'zien' door de Heilige Geest die in ons woont. Ik bid voor alle mensen die U nog niet gezien hebben of willen zien. Zij hebben zicht op U nodig om richting te vinden in hun leven. 

 

[Neem de tijd om te bidden voor mensen voor wie het zo belangrijk is dat ze zicht krijgen op Jezus] 

 

Johannes 16:19

Jezus wist wat zij Hem wilden vragen en zei: 'Jullie vragen je zeker af wat Ik bedoel met: "Nog even en jullie zien Mij niet meer. En niet lang daarna zullen jullie Mij weer terugzien."

 

Ja Heer, U kent ook mijn gedachten en weet wat me bezig houdt. U kent mij volkomen. Voor de wereld kan ik veel verbergen, maar voor U niets. Het is zoals David dat al lang geleden zei:

 

Psalm 139:1-6

"Here, U ziet alles van mij, U kent mij helemaal zoals ik ben. U weet het als ik zit en als ik weer opsta, vanuit de hemel weet U wat ik denk. U ziet waar ik heen ga en weet wanneer ik ga liggen. Alles wat ik doe, is voor U bekend. Elk woord dat ik uitspreek, kent U al, Here. U bent bij mij, naast mij, voor mij, achter mij. Uw hand rust op mij. Het is voor mij onmogelijk dat te begrijpen. Het is zo wonderlijk, zo hoog.

 

Weer iets waar we niets van begrijpen, maar wat mij wel gerust stelt. Anderen zal dit misschien verontrusten, omdat ze dingen te verbergen hebben. Mij verontrust het niet, want ik wil niets verbergen en vind het heel geruststellend dat U, die zoveel van mij houdt, alles van mij weet. 

U weet ook dat er eigen gedachtes zijn die mij verontrusten en gedachtes van anderen over mij. Die maak ik nu bekend. Ik ontmasker ze en maak ze krijgsgevangen onder de gehoorzaamheid aan U Heer Jezus.

 

2 Corinthiërs 10:5b

Met Gods wapens breek ik elke opstand van menselijk denken om die terug te brengen tot gehoorzaamheid aan Christus.

 

[Neem even de tijd om je gedachten bekend te maken bij God en te brengen tot gehoorzaamheid aan Christus]

 

Ik proclameer over mijn leven wat er staat in 1 Corinthiërs 2:16b

 

'Wij hebben de gedachten van Christus.'

'Ik heb de gedachten van Christus'

 

Johannes 16:20-22

Luister goed! De mensen zullen blij zijn over wat er met Mij gebeurt, maar jullie zullen verdrietig zijn. Maar jullie verdriet zal omslaan in blijdschap.
Net als bij een zwangere vrouw die moet bevallen. Tijdens de geboorte heeft zij veel pijn. Maar als het voorbij is, denkt zij niet meer aan de pijn en de moeite. Zo blij en gelukkig is zij met haar kind.
Jullie zijn nu wel verdrietig omdat Ik wegga, maar Ik zal jullie terugzien. Dan zullen jullie blij zijn en die blijdschap kan niemand jullie meer afnemen.

 

Heer, ik wil naar U luisteren! Heilige Geest, leer mij te luisteren naar wat Jezus zegt.

De blijdschap die in mij is, is niet de blijdschap van deze wereld. De bron van mijn blijdschap is het feit dat U er bent, in wat voor omstandigheden dan ook. Ik vind mijn vreugde niet in geld, carrière, bezit, mooie reizen en alles wat deze wereld te bieden heeft. Het is een ademtocht, lucht en leegte. Alleen U geeft een diep gewortelde, blijvende blijdschap die nooit zal vergaan. Leer mij verder te kijken dan mijn omstandigheden van nu. Met U aan mijn zijde wankel ik niet!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand