Ik ben niet verdrietig!

Johannes 16:6
Mijn woorden maken jullie verdrietig.

Heer, in mijn gevoel ben ik verdrietig als ik denk aan alles wat U gezegd heeft. Als je hoort dat mensen je zullen haten en dat je als kind van God te maken krijgt met lijden, dan wordt je daar inderdaad verdrietig en onrustig van. Dat is mijn gevoel, mijn ziel. Maar ik heb al eerder gezegd dat mijn ziel een slechte raadgever is. Uw Woord is een goede raadgever. Daarom spreek ik ook vandaag mijn ziel aan zoals David dat lang geleden al deed.

Psalm 42:6
Wat ben je bedroefd, mijn ziel,
en onrustig in mij.
Vestig je hoop toch op God,
eens zal ik hem weer loven,
mijn God die mij ziet en redt.

Mijn ziel is niet de baas. Ik ben de baas. En dat is niet mijn 'ik' maar Christus die in mij leeft!

Galaten 2:20
Want ik ben samen met Christus gekruisigd. Toch leef ik! Dat komt doordat niet meer mijn eigen 'ik' leeft, maar Christus leeft in mij.

Dank U wel Heer. Toen ik gedoopt werd, is mijn oude leven gestorven. Ik leef een nieuw leven, waar niet mijn eigen 'ik' het voor het zeggen heeft, maar U! Daarom prijst mijn 'ik', mijn ziel, de naam van Jezus en hoop ik op God. Ik loof U, want U bent de God die mij ziet en mij redt.

Johannes 16:7
Maar wat Ik zeg, is de waarheid, het is beter voor jullie dat Ik wegga, anders kan mijn Helper niet bij jullie komen. Als Ik wegga, stuur Ik Hem naar jullie toe.

Here Jezus, het was goed dat U naar de aarde kwam als een klein kindje om te doen wat uw naam zegt: Hij redt! Dat heeft U gedaan en daar ben ik U zó dankbaar voor. Het is inderdaad beter dat U weg gegaan bent en dat de Heilige Geest als plaatsvervanger van U gekomen is. Nu bent U altijd in mij en dus bij mij. Ik hoef het vliegtuig niet te pakken om bij U te zijn of te wachten tot U bij mij komt, U bent altijd bij mij! Wat een wonder. Ook vandaag. Waar ik ook heenga, hoe ik mij ook voel. Uw Helper, de Heilige Geest is bij mij. Ik leef in uw koninkrijk, waar ik ook ben. Wat een wonder!

Johannes 16:8-11
En wanneer Hij komt, zal Hij de mensen in de wereld overtuigen van zonde, rechtvaardigheid en oordeel.
Van zonde, omdat zij weigeren in Mij te geloven.
Van rechtvaardigheid, omdat Ik naar de Vader ga en jullie Mij niet meer zullen zien.
Het oordeel houdt in dat de heerser van deze wereld al geoordeeld is.

Overtuig ook mij van zonde, rechtvaardigheid en oordeel. Laat mij zien Heer wat er in mijn leven opgeruimd moet worden. Ik geloof in U, maar ben me er van bewust dat de zonde overal om mij heen is en bezig is een weg te zoeken om zich weer in mij te nestelen. Dat weiger ik! Ik laat me niet opnieuw een slavenjuk opleggen. U leeft in mij! Laat dit huis waar U woont een rein en zuiver huis zijn Heer.
Leer mij de rechtvaardige weg te gaan die leidt naar de plaats waar U bent, bij de Vader. U bent ook mijn Voorloper. U bent lang geleden die weg al gegaan. Ik wil uw spoor volgen. Dank U wel Heilige Geest dat U mij helpt die weg te gaan. Dank U wel, Vader in de hemel, dat ik door U aanvaard ben, omdat Jezus mijn Heer is.
Ik weet ook hoe het uiteindelijk af zal lopen met het kwaad, met satan en zijn demonen, de heersers van deze wereld. Die heersen niet in mij.  Jezus heerst in mij! En straks, als U terug komt naar deze wereld, zal het over en uit zijn met satan en al zijn demonen. Want Jezus is de Overwinnaar. Dat heeft de Heilige Geest ook aan mij duidelijk gemaakt. Daarom ben ik niet verdrietig, maar is mijn hart vol hoop en zie ik uit naar die dag.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand