Zorg

Spreuken 27:18. Hoe waakzaam en volgzaam ben jij?

18 ‭Wie een vijgenboom met zorg omringt, zal zijn vruchten eten, 
‭wie zorg heeft voor zijn heer, wordt door hem gerespecteerd.

Jezus wil ik volgen


Waar het gisteren ging over scherpen en slijpen, gaat het vandaag om zorgen voor en trouw dienen. Goed zorgen voor elkaar, in het bijzonder voor je geloofsgenoten en met een constante waakzame blik naar Gods volk Israël, waar de vijgenboom een beeld van is. Het zorgen voor heeft namelijk vooral te maken met waakzaamheid. Dat leert ons de betekenis van het grondwoord:

05341 ‭רצנ‭ natsar,   ww‭
‭‭oorspronkelijke stam; TWOT-1407‭
‭‭1) bewaken, waken, de wacht houden over, houden‭

Goed voor elkaar zorgen vanuit een waakzaam hart. De Heilige Geest alle ruimte geven om te doen wat gedaan moet worden. Dan moet je er met elkaar voor zorgen dat het onkruid, de zonde, buiten de akker van je leven en de gemeente blijft. Daar is waakzaamheid, zorg voor nodig. Daar heb je elkaar voor nodig. Op de juiste tijd moet er gesnoeid worden. Pijnlijk, maar goed voor de groei. Ook daar is waakzaamheid voor nodig. 
Dienen heeft alles te maken met het volgen van Jezus. Doe je dat trouw en met inzet van de kracht die je gegeven is door de Geest, dan zullen er vruchten komen.  In je eigen leven en het leven van de gemeente. Dan zal God jou eren.

Johannes 12:26  / NBV
26 ‭Wie mij dient moet mij volgen: waar ik ben zal ook mijn dienaar zijn, en wie mij dient zal door de Vader geëerd worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand