Weerspiegelen

Spreuken 27:19. Wat weerspiegelt jouw hart?

19 ‭Zoals water het gezicht weerspiegelt, 
‭zo weerspiegelt het hart de mens.

Als ik Gods Woord omhoog hijs


Het water is als een spiegel die laat zien wat je uiterlijk ziet. Zelf zie je het uiterlijk van de mensen die je dagelijks ontmoet. Maar wat er zich daarachter afspeelt is vaak verborgen. Achter een masker van blijdschap zit vaak een hart vol verdriet en zorg. Achter een masker van boosheid zit vaak een hart vol pijn. En zo kun je wel doorgaan. In mijn leven heb ik ook in mijn hart moeten kijken om te ontdekken hoe het komt dat ik zo bang voor conflicten was en waarom ik steeds mijn genot zocht in zaken die er niet toe deden, zondig waren. 
Dan ben ik blij dat ik de Heer al jong heb leren kennen en dat ik me de spiegel van het Woord van God voor ogen gehouden heb. En niet alleen dat, maar er ook naar gehandeld heb. Niet uit eigen kracht, maar door de leiding van de Heilige Geest die me geholpen heeft om alle troep uit mijn leven op te ruimen en me constant te wijzen en zicht te geven geven op Jezus, zodat ik Hem bleef volgen en meer op Hem ging lijken. ‘Loskomen van de wal’ zegt het lied, door de spiegel van Gods Woord omhoog te hijsen. Dan ga je de liefde van Jezus weerspiegelen en zo heeft God het bedoeld. Elke morgen kijk ik opnieuw in die spiegel en word ik weer gekneed en gevormd. Dank U wel Heer, voor uw Woord!

Jakobus 1:23-25  / NBV
23 ‭Want wie de boodschap hoort maar er niets mee doet, is net als iemand die het gezicht waarmee hij is geboren in de spiegel bekijkt:24 ‭hij ziet zichzelf, maar zodra hij wegloopt is hij vergeten hoe hij eruitzag.25 ‭Wie zich daarentegen spiegelt in de volmaakte wet die vrijheid brengt, en dat blijft doen, niet als iemand die hoort en vergeet, maar als iemand die ernaar handelt-hem valt geluk ten deel, juist om wat hij doet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand