Eerlijk en oprecht

Spreuken 20:11. Hoe eerlijk en oprecht ben jij?

11 ‭Reeds een kind laat zich kennen door zijn daden, 
‭door wat het doet, zie je of het eerlijk en oprecht is.

Behoed mij o God


Wil je weten of een mens in diepste wezen eerlijk en oprecht is, kijk dan naar een kind. Die hebben de ‘kunst’ van het veinzen nog niet geleerd en zijn een open boek. Bij een kind zie je dat David gelijk had toen hij zei:

Psalmen 51:5  / NBV
5 ‭(51:7)‭ Ik was al schuldig toen ik werd geboren, 
‭al zondig toen mijn moeder mij ontving,

En Paulus in Romeinen 3:23

Romeinen 3:23  / BOEK
23 ‭Alle mensen hebben gezondigd en missen daardoor Gods nabijheid.

In kinderen zien we dat we een natuurlijke neiging hebben om te zondigen. Dan noemen we het nog liefkozend ondeugend, maar wat ondeugend is in de kindertijd kan crimineel worden als ze volwassen zijn. Wat doe je er tegen?
Die macht van zondigen moet verbroken worden. Dat kan maar op één manier. Paulus legt dat uit in vers 24 van hoofdstuk 3:

Romeinen 3:24  / BOEK
24 ‭Maar God is zo goed en vergevend hen weer aan te nemen (zonder dat het hun iets kost en zonder dat zij het hebben verdiend) omdat Jezus Christus hen uit de greep van de zonde heeft bevrijd.

Alleen Jezus kan onze kinderen en kan jou bevrijden uit de greep van de zonde. De zondemacht er uit, de Heilige Geest er in. Die zal je leren wat eerlijk en oprecht is en werkt dat uit in je ziel en je lichaam, zodat het ook zichtbaar wordt. En ga je dan een keer de fout in, dan is er vergeving als je het eerlijk en oprecht toegeeft en belijd. Geen geveins, maar eerlijk en oprecht je worstelingen belijden en verder trekken als een vrij mens en verder groeien in eerlijkheid en oprechtheid.
Daarom is het zo belangrijk dat kinderen al jong Jezus leren kennen en Hem aannemen als hun Redder en Verlosser. Ik ken mensen die van mening zijn dat kinderen zo’n keuze nog niet kunnen maken. Onzin! Juist kinderen! Open en vol geloof. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt met al dat geveins. Laat de kinderen tot Jezus komen en verhinder ze niet! Je kunt niet jong genoeg bevrijd worden uit de greep van de zonde. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand