Gezicht

Nehemia 2:2, HSV

‭2‭ ‭Toen zei de koning tegen mij: Waarom staat uw gezicht ‭zo‭ verdrietig, terwijl u ‭toch‭ niet ziek bent? Dit is niets anders dan hartenpijn. Toen werd ik heel erg bevreesd.‭


#Gezicht 

Wat zie jij vandaag in het gezicht van je naaste?


Een bijzonder moment. God opent een deur in het leven van Nehemia. Vanaf nu zal zijn leven er totaal anders uit gaan zien en gaat hij in actie komen.

Door een koning die oog heeft voor zijn personeel en in het gezicht van Nehemia een hartenkreet ziet en daarnaar vraagt. 


Spreuken 15:13, HSV

‭13‭ ‭Een vrolijk hart maakt een gezicht blij, 

‭maar door hartenleed wordt een geest neerslachtig.‭


Niet die oppervlakkige vraag: ‘Alles goed Nehemia?’ Nee, een observatie van het gezicht en daar op doorvragen. God legt het in het hart van de koning om een deur voor Nehemia open te zetten. 

Zo kunnen wij ook veel meer betekenen voor anderen wanneer we doorvragen op wat we zien in het gezicht van anderen. Wellicht ben jij degene die daarmee een deur kan openen bij die ander.


Je zou verwachten dat Nehemia blij is dat de koning hem deze vraag stelt. Hij had er zelf voor gebeden dat hij de gelegenheid zou krijgen de koning om een gunst te vragen. 


Nehemia 1:11, BOEK

‭Help mij als ik straks naar de koning ga. Ik wil hem om een gunst vragen, laat hij mij welgezind zijn.


Dit was het moment!

Toch werd Nehemia zeer bevreesd. Vrees, omdat je niet met een verdrietig gezicht voor de koning hoort te verschijnen. Dat is zeer ongepast en kan ernstige gevolgen hebben. Vrees, omdat hij groot ontzag had voor de koning. Vrees, omdat Nehemia ontzag heeft voor God. Wat het ook was, Nehemia was zeer bevreesd. 

Misschien ben jij dat ook wel wanneer er een deur opengaat in je leven. Wanneer Hij jouw gebeden beantwoord. Moet je eerst door een moeilijke situatie heen. Laat je dan niet leiden door angst, maar vertrouw op God. Als Hij een deur voor je opent geeft Hij ook de moed en kracht er doorheen te gaan.


Ogen vol genade voor mensen om je heen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand