Gebeurt

Nehemia 2:1, HSV

‭1‭ ‭Het gebeurde in de maand Nisan, in het twintigste jaar van koning Arthahsasta, ‭toen er‭ wijn voor hem ‭gereedstond‭, dat ik de wijn nam en aan de koning gaf. Nu was ik nooit in zijn tegenwoordigheid verdrietig geweest.‭


#Gebeurt 

Wanneer moet je in actie komen en gebeurt er iets?


Het is vier maanden later, in de maand Nisan, dat Nehemia gewoon aan het werk is aan het hof van de Perzische koning Arthahsasta. Vier maanden nadat hij gebeden had of God hem wilde bijstaan bij het vragen om een gunst aan de koning. 

De nood zag Nehemia al lang, maar nog steeds kwam hij niet in actie en wachtte op de Heer. Hij zal zeker zijn blijven bidden, maar nam geen actie vanuit de nood. 

Een wijze les voor ons. Wachten op de Heer is niet altijd makkelijk, maar wel het beste wat je kunt doen, omdat Zijn kracht werkzaam is wanneer Hij de regie heeft. 

De nood op zichzelf is geen roeping. Jij bent niet de oplossing voor de nood, maar God is het die voorziet. En Hij wil jou op Zijn tijd daarin gebruiken. Neem die tijd en onderneem niet overhaast actie in eigen kracht.

Blijf intussen gewoon trouw je werk doen als voor de Heer, zoals Nehemia die vier maanden is blijven doen.


Colossenzen 3:17, HSV

‭17‭ ‭En alles wat u doet met woorden of met daden, doe dat alles in de Naam van de Heere Jezus, terwijl u God en de Vader dankt door Hem.‭


Kijk ook naar Jezus. Hij zag de nood om zich heen, maar koos er voor timmerman te zijn tot het moment dat God Hem riep om  in actie te komen. Dat heeft Hij op wonderbaarlijke wijze gedaan. Op de tijd die God bepaald had en met Hem als regisseur. Dan slaag je altijd en zal de nood verdwijnen.

David vat het allemaal prachtig samen in Psalm 37.


Psalmen 37:3-7a, BOEK

‭3‭ ‭Stel heel uw vertrouwen op de HERE en doe wat Hij goed vindt. Woon rustig in uw woonplaats en zorg dat u in alles trouw bent.‭ ‭4‭ ‭Verheug u in de HERE; dan zal Hij erop toezien dat u alles krijgt wat u nodig hebt en waarnaar u verlangt.‭ ‭5‭ ‭Vertel alles wat u bezighoudt aan de HERE en vertrouw Hem. Hij zal in alles voor u zorgen.‭ ‭6‭ ‭Hij zal u openlijk recht verschaffen en uw oprechtheid aan het licht brengen.‭ ‭7‭ ‭Word stil voor de HERE en verwacht alles van Hem.


Volgende week is mijn vakantie voorbij en ga ik weer aan het werk. Elke keer weer een hobbel en zeker nu, omdat ik de nood zie in de stad waar ik woon en in actie wil komen. 

Dit helpt mij om te wachten op de Heer en ondertussen gewoon mijn werk trouw te blijven doen, als voor de Heer. En eerst maar eens 10 dagen bidden en vasten, van 1 t/m 10 september, met anderen die de nood ook zien en willen wachten op de Heer. Hij heeft de regie!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand