Klein

Spreuken 30:24-28. Wat is de kracht van het kleine?

‭24‭ ‭Vier dieren zijn de kleinste op aarde, 
‭maar ze zijn buitengewoon wijs:‭ ‭
25‭ ‭de mieren-sterk zijn ze niet, 
‭maar al in de zomer leggen ze een voorraad aan;‭ ‭
26‭ ‭de klipdassen-machtig zijn ze niet, 
‭maar ze maken holen in de rotsen;‭ ‭
27‭ ‭de sprinkhanen-een koning hebben ze niet, 
‭maar ze rukken in slagorde op;‭ ‭
28‭ ‭de hagedissen-je kunt ze met je handen vangen, 
‭maar ze dringen door tot in het paleis van de koning.‭

Klein, kwetsbaar


Klein en kwetsbaar kwamen de mieren, klipdassen, sprinkhanen en hagedissen op aarde. Hun kracht lag niet in het formaat, maar in hun manier van doen. 
De mier, ijverig als hij is, proactief handelend en beresterk in verhouding tot zijn formaat
De klipdas die weet op welke plek hij moet zijn om veilig te zijn. Tussen de rotsen.
Sprinkhanen die alleenstaand zeer kwetsbaar zijn, maar met elkaar een machtig leger dat zichzelf regelt. Een koning hebben ze niet.
Hagedissen die weten binnen te komen in huizen van koningen.

Klein en kwetsbaar kwam Jezus op aarde. Zijn kracht lag niet in zijn formaat, maar in wie Hij was en is, de Zoon van God. Hij wist waarvoor Hij kwam en werkte daar met ijver naar toe, gedrongen door de enorme liefde voor de mensheid en levend vanuit de enorme kracht van de Heilige Geest. Hij wist waar Hij moest schuilen. Bij zijn Vader op de stille plekken. Hij vormde, samen met zijn leerlingen, een hechte en daadkrachtige groep. Een aardse koning hadden ze niet nodig, want de hemelse Koning was in hun midden. Hij kende de weg naar het Vaderhuis en is ons daarin voorgegaan.

Klein en kwetsbaar kwam jij hier op aarde. Jouw kracht ligt niet in uiterlijke zaken, maar in wie je bent in Christus. Een kind van God! Je bent hier met een doel. Hem te eren en ijverig mee bouwen  aan zijn Koninkrijk, gedrongen door de liefde die door de Geest is uitgestort in je hart en vanuit de enorme kracht van de Heilige Geest. Jij weet waar je schuilen moet in tijden van nood. Op de Rots, Jezus Christus! Op stille plekken waar je Hem ontmoet en van Hem leert. Alleen red ook jij het niet. Daarom maak je deel uit van de gemeente, het lichaam van Christus. Een hechte, daadkrachtige gemeenschap die geen ’koning’ nodig heeft, omdat de hemelse Koning aan het hoofd staat en zijn Geest iedereen op z’n plek zet. Jij kent de weg naar het Vaderhuis, omdat je Jezus kent, die ons is voorgegaan. 
Klein en kwetsbaar, dat ben ik, maar in Hem meer dan overwinnaar!

Romeinen 8:37, NBG
‭37‭ ‭Maar‭ in‭ dit‭ alles‭ zijn wij ‭meer‭ ‭dan‭ ‭overwinnaars‭‭‭ door‭ Hem, die ons‭ heeft liefgehad‭‭.‭

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand