Weerstaat

Spreuken 25:26. Hoe helder is jouw bron?

26 ‭Een rechtvaardige die een goddeloze niet weerstaat, 
‭is als een troebele bron, een vergiftigde put.

Welzalig wie niet meedoet met wie kwaad doen.


Waar je mee omgaat, daar word je mee besmet. Een uitspraak die de lading van deze spreuk wel dekt. Als jij er bewust voor kiest om te gaan met goddelozen en hun zondige daden niet weerstaat, dan zal je bron vertroebelen. En het gif van de zonde is dodelijk.
Maar wie vreugde vindt in de omgang met God zal zijn als een boom geplant aan waterstromen. Op tijd draagt hij vrucht. Alles wat je doet komt tot bloei en de Heer beschermt je op de weg die je gaat. Dat zijn woorden van Psalm 1. Daar wordt de toon gezet voor al die andere Psalmen die daarna komen. Woorden van troost, hulp en kracht voor degenen die gaan voor de vertrouwelijke omgang met God. Die hun vrienden zoeken in de kring van de rechtvaardigen. Die kring geeft je de weerstand tegen de invloed van de goddelozen.

Psalmen 1:5  / NBV
5 ‭Wettelozen houden niet stand waar recht heerst, 
‭zondaars niet in de kring van de rechtvaardigen.

Zelf mag je dagelijks de geestelijke wapenrusting aantrekken om weerstand te kunnen bieden (Efeziƫrs 6), maar die kring van rechtvaardigen heb je echt nodig. Onderschat de kracht die er uitgaat van het lichaam van Christus, de gemeente, nooit! Dat is een lichaam, getraind door de Heilige Geest, waar een enorme kracht vanuit gaat als dat lichaam zich laat leiden door het hoofd, Christus. Sluit de gelederen dus, biedt weerstand en houd stand!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand