Vertrouwen

Spreuken 25:19. Waar vertrouw jij op in tijden van nood?

19 ‭Vertrouwen op een onbetrouwbaar mens in tijden van nood 
‭is als eten met een rottend gebit, lopen met een verzwikte enkel.

Vertrouw de Almachtige!


Deze post heeft een paar dagen geduurd, omdat ik de tijd nodig had hem goed te overdenken en vooral omdat ik er een nieuw lied bij wilde schrijven om een  statement te maken in deze tijden van verwarring. Dat is gelukt en vers van de pers het lied ‘Pas op voor misleiding’ toegevoegd.
Want wie is er vandaag de dag nog te vertrouwen? Wie spreekt de waarheid? Met verbazing zie ik aan hoe gemakkelijk mensen hun vertrouwen stellen in overheden en machthebbers, terwijl de wereld vol zit van onbetrouwbaarheid. Dat is geen complotdenken, maar je Bijbel openslaan om te ontdekken hoe de vork in de steel zit.

1Johannes 4:1-3  / NBV
1 ‭Geliefde broeders en zusters, vertrouw niet elke geest. Onderzoek altijd of een geest van God komt, want er zijn veel valse profeten in de wereld verschenen.2 ‭De Geest van God herkent u hieraan: iedere geest die belijdt dat Jezus Christus als mens gekomen is, komt van God.3 ‭Iedere geest die dit niet belijdt, komt niet van God; dat is de geest van de antichrist, waarvan u hebt gehoord dat hij zal komen-nu al is hij in de wereld.

In die wereld leven wij, dus waakzaamheid is geboden. Lees Matteüs 24 maar en kijk om je heen. Alles wat daar staat is al lang aan de gang, gebeurt momenteel, of gaat nog gebeuren en draait uit op de wederkomst van Jezus Christus. Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.  
Aan ons de opdracht om op te passen voor misleiding en stand te houden! 

Mattheüs 24:4  / NBV
4 ‭Jezus antwoordde hun: ‘Pas op dat niemand jullie misleidt.

Mattheüs 24:13  / NBV
13 ‭Maar wie standhoudt tot het einde, zal worden gered.

Onderzoek of dat wat verkondigd wordt van God komt of van de geest van de antichrist, die nu al in de wereld is. 
Het volk van God moest lang geleden al leren hun vertrouwen niet te stellen in andere machthebbers, maar op God te vertrouwen.

Jesaja 36:6  / NBV
6 ‭U vertrouwt op Egypte, die geknakte rietstengel die je hand doorboort wanneer je probeert erop te leunen! Want meer heeft de farao, de koning van Egypte, niet te betekenen voor degenen die hun vertrouwen in hem stellen.

Laat dat een les zijn voor ons in de tijd waarin we nu leven, want niemand zit te wachten op ‘eten met een rottend gebit’ en ‘lopen met een verzwikte enkel’. Dat is wat er figuurlijk gebeurt als je in tijden van nood je vertrouwen stelt op onbetrouwbare mensen, waar de geest van de antichrist een grote invloed op heeft. Zij die niet belijden dat Jezus Heer is, Hij die was, is en komen zal, de Almachtige!
Vertrouw de Almachtige! Geloof de Waarachtige! Houdt stand, want …….

1Johannes 4:4b / NBV
Hij die in u is, is machtiger dan hij die in de wereld heerst.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand