Ongegronde vloek

Spreuken 26:2. Hoe bestrijd jij ongegronde vloeken?

2 ‭Zoals een vogel wegvliegt, zoals een zwaluw wegwiekt, 
‭zo vervliegt een ongegronde vloek.

Uw Woord en uw Geest spreken van mijn vrijheid.


Zwaluwen, ik noem ze altijd de straaljagers onder de vogels. Pijlsnel scheren ze over het water, wendbaar en uiterst precies. Ineens zijn ze er en zo zijn ze weer verdwenen. 
Zo is het ook met ongegronde vloeken. Verwensingen, uitgesproken in dwaasheid tegen alles wat op de weg van de dwaas staat. Of dat nu schuldigen of onschuldigen zijn. Ineens zijn ze er, maar zo kunnen ze ook weer verdwenen zijn als sneeuw voor de zon. Een voorbeeld.
Gisteren hoorde ik een verhaal vanuit de kinderopvang. Één kind was vrij onhandelbaar, waarop een ander kind zei: ‘Hij is door de duivel gemaakt’! Welke dwaas heeft dat gezegd en duidelijk gemaakt aan dit kind?!?
Gelukkig hebben we op zo’n moment het Woord van God en de kracht van de Geest om de waarheid te spreken en een stevige wind te laten waaien, zodat de vloek meteen wegwaait. De leidster van de groep reageerde alert en proclameerde de liefde van God over het leven van dit kind. Ineens was de vloek er, maar zo was hij ook weer verdwenen door de kracht van het Woord en de Geest.
Zo mag je ongegronde vloeken bestrijden. Met zijn Woord en zijn Geest.
Speciaal voor dit kind daarom als afsluiter van de overdenking van vandaag: ‘Ik ben een kind van de Heer!’


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand