Verstandige woorden

Spreuken 23:9. Hoe wordt er gereageerd op jouw verstandige woorden?

9 ‭Spreek niet tegen een dwaas, 
‭hij veracht je verstandige woorden.

Een woord uit je hart in liefde gesproken.


Het lied van vandaag zegt: ‘Een woord uit je hart, in liefde gesproken, richt mensen weer op.’ Maar is dat wel altijd zo? Als je verstandige woorden van liefde spreekt tegen een dwaas, zul je ontdekken dat de reactie heel anders zal zijn, omdat hij je veracht. Hij richt wel op, maar in verachting. En naar mate de dwaasheid in de wereld toeneemt, neemt de verachting tegen kinderen van God ook toe. Jezus zegt het zelf wanneer zijn discipelen Hem vragen naar de tekenen van zijn wederkomst.

Mattheüs 24:9  / NBV
9 ‭Dan zal men jullie onderdrukken en doden, en jullie zullen door alle volken worden gehaat omwille van mijn naam.

Laat je hart niet verontrust zijn als dit gebeurt. Vertrouw op God en geloof in Hem. Het zijn tekenen van zijn wederkomst waarover je je mag verblijden. Kijk niet teveel naar de omstandigheden, maar zie op Hem!

Johannes 14:1  / NBV
1 ‭Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op mij.

Wat doe je dan als je een dwaas tegenkomt? Toen Jezus zijn discipelen er op uit stuurde om het evangelie te verkondigen, woorden van liefde te spreken, gaf Hij de volgende instructie mee:

Mattheüs 10:14  / NBV
14 ‭En als ze je niet willen ontvangen noch naar je woorden willen luisteren, verlaat dan dat huis of die stad en schud het ‭stof‭ van je voeten.

Ik heb al heel wat stof van dwazen van mijn voeten af moeten schudden en verder moeten trekken in geloof en vertrouwen. Laat dus je vrijmoedigheid niet roven en blijf zoeken naar mensen die in hun hart een deur hebben openstaan voor God en wel ontvankelijk zijn voor de woorden van liefde. Ze zijn er en dichterbij dan je denkt.

Mattheüs 10:11  / NBV
11 ‭In elke stad en in elk dorp waar je komt, moet je uitzoeken wie het waard is je te ontvangen; blijf daar dan tot je weer verder gaat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand