Huis

Spreuken 24:3-6. Hoe staat het ervoor met jouw geestelijk huis?

3 ‭Door wijsheid wordt een huis gebouwd, 
‭door inzicht houdt het stand,
4 ‭door kennis worden de kamers gevuld 
‭met rijke en kostbare pracht.
5 ‭Alleen een wijze heeft kracht, 
‭inzicht maakt hem sterker.
6 ‭Voer een oorlog met beleid, 
‭je zegeviert dankzij een keur van raadgevers.

Ware wijsheid en inzicht.

Een huis moet je bouwen, onderhouden en inrichten. Met een geestelijk huis is het niet anders. Er is wijsheid nodig om de goede aannemer te vinden om het huis te bouwen en een goed bouwplan op te stellen. De VOF ‘Machten van de duisternis’ heeft de opdracht al binnengehaald bij je geboorte. Die willen samen dat levenshuis wel gaan bouwen op het zand. Één fikse storm er over en de hele boel stort in.

Mattheüs 7:26-27  / NBV
26 ‭En wie deze woorden van mij hoort en er niet naar handelt, kan vergeleken worden met een onnadenkend man, die zijn huis bouwde op zand.27 ‭Toen het begon te regenen en de bergstromen zwollen, en er stormen opstaken en er van alle kanten op het huis werd ingebeukt, stortte het in, en er bleef alleen een ruïne over.’

De BV ‘Vader, Zoon en Heilige Geest’ staat aan de deur en klopt. Zij willen graag het bouwrecht overnemen en het contract met de VOF ontbinden. Zij stellen je privé niet aansprakelijk, maar willen een contract met je aangaan waarbij zij de aansprakelijkheid volledig op zich nemen. Jezus staat daar borg voor. Deze BV bouwt alleen huizen op de rots. Een lastige klus, maar als die eenmaal staat, dan staat ie muurvast.

Mattheüs 7:24-25  / NBV
24 ‭Wie deze woorden van mij hoort en ernaar handelt, kan vergeleken worden met een verstandig man, die zijn huis bouwde op een rots.25 ‭Toen het begon te regenen en de bergstromen zwollen, en er stormen opstaken en het huis van alle kanten belaagd werd, stortte het niet in, want het was gefundeerd op een rots.

En staat het levenshuis eenmaal, dan heeft de BV een hele kundige interieurverzorger in dienst, die precies weet hoe je het levenshuis het best kunt inrichten, de Heilige Geest. 
Met de bouw is ook het onderhoud geregeld, alleen vraagt dat wel meer actie van de bewoners. De BV levert het materiaal, maar de bewoner onderhoudt.
Er is wijsheid nodig om de juiste aannemer te kiezen, inzicht om goed onderhoud te geven en kennis om te weten wat er wel en absoluut niet het huis in moet voor de inrichting. Dan heb je goede raadgevers nodig. Bij de BV werken genoeg mensen met jarenlange ervaring die je die raad kunnen geven.
De BV heeft het allemaal in huis. Jij hoeft alleen maar open te doen als ze aan de deur staan te kloppen.

Openbaring 3:20  / NBV
20 ‭Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand