Toekomst

Spreuken 23:17-18. Wat is jouw toekomst?

17 ‭Wees niet jaloers op zondaars, 
‭heb altijd ontzag voor de ‭HEER‭.18 ‭Dan heb je een toekomst, 
‭je hoop gaat niet verloren.

Gods kalender met daarin aan het eind mijn toekomst.


Heel ons leven zijn we bezig met de toekomst. Ben je jong dan ben je vol plannen en ambities om wat van het leven te maken. Ben je oud dan wordt je je steeds sterker bewust van het leven na de dood. Richt je je aandacht bij beiden op God en leef je in ontzag voor Hem, dan zullen je plannen en ambities afgestemd zijn op Zijn wil en mag je hoopvol uitzien naar het eeuwige leven met en bij Hem en al diegenen die je voorgegaan zijn.
Wees dus niet jaloers op zondaars, mensen die leven zonder ontzag te hebben voor God. Hun toekomst is zeer betrekkelijk en er hoeft maar iets te gebeuren of ze hebben geen toekomst meer. De dood is voor hun een vijand die constant en overal op de loer ligt. Voor mij is het een overwonnen vijand!

1CorinthiĆ«rs 15:55  / BOEK
55 ‭"Dood, je kunt de overwinning wel vergeten. Dood, wat voor kwaad zul je nu nog doen?"

Kijk dus uit dat je je niet teveel thuis gaat voelen in deze wereld, maar geef het Koninkrijk van God en het doen van zijn wil de eerste plaats. Dat is wat Jezus zijn leerlingen meegaf en ook tegen ons zegt.

MattheĆ¼s 6:33-34  / BasisBijbel
33 ‭Geef het Koninkrijk van God en het doen van Gods wil de eerste plaats in jullie leven. Dan zal Hij jullie al deze dingen geven.34 ‭Maak je dus geen zorgen over de volgende dag. Want de volgende dag zal weer zijn eigen zorgen met zich meebrengen. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen problemen." 
Wanneer je deze wereld en het doen van je eigen wil op de eerste plaats zet zul je al snel merken dat je in de greep van angst terecht komt. Angst om te sterven, want je wil niet weg van deze wereld. Dat zie je momenteel overal om je heen. De wereld is in de greep van angst. Angst voor COVID-19, angst voor aanslagen, angst voor klimaatverandering en ga zo maar door. 
Door die angsten laat ik mij niet knechten. Ik ben in de eerste plaats een burger van het Koninkrijk van God en in deze wereld een vreemdeling. Petrus legt dat als volgt uit:

1Petrus 2:11  / BasisBijbel
11 ‭Lieve broeders en zusters, de verlangens van jullie oude ‘ik’ zijn gevaarlijk voor jullie. Daarom zeg ik jullie dat je er niet naar moet luisteren. Want jullie zijn vreemdelingen op aarde. ‭Jullie moeten dus niet dezelfde dingen doen als de ongelovige mensen.

Ik heb een toekomst en mijn hoop gaat niet verloren. Ik zie uit naar de wederkomst van Jezus en een toekomst met Hem! En voor nu houd ik mij vast aan zijn beloftes.

Psalmen 73:23  / BOEK
23 ‭Toch zal ik altijd bij U blijven; U houdt mij stevig vast.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand