Misleid

Spreuken 23:1-3. Voor welke verleiding ben jij vatbaar en hoe zorg je ervoor dat je niet misleid wordt?

1 ‭Als je bij een machtig man aan tafel zit, 
‭vergeet dan niet wie je voor je hebt.2 ‭Bedwing je gulzigheid, 
‭ook al houd je van een goede maaltijd.3 ‭Laat je niet verleiden door zijn lekkernijen, 
‭want je wordt erdoor misleid.

Kijk uit voor misleiding.


Vandaag weer eens de sjofar om aan te kondigen: Kijk uit voor misleiding!
Als Jezus met zijn leerlingen op de Olijfberg gaat zitten en ze vragen Hem naar tekenen van de eindtijd, dan noemt Hij misleiding als eerste.

MattheĆ¼s 24:3-4  / NBV
3 ‭Op de Olijfberg ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen, en nu ze onder elkaar waren vroegen ze: ‘Vertel ons, wanneer zal dat allemaal gebeuren en aan welk teken kunnen we uw komst en de voltooiing van deze wereld herkennen?’4 ‭Jezus antwoordde hun: ‘Pas op dat niemand jullie misleidt.

In de Spreuken van vandaag is het misleiding die er dik bovenop ligt. Het is zo duidelijk dat je bij een overvloed aan eten en drinken verleid wordt om gulzig te zijn. Maar wat als de misleiding geniepiger is? Als het er niet zo bovenop ligt? Als er een geestelijk sausje overheen gaat waar Gods Geest niet de voedingsbodem van is? Dan heb je onderscheid nodig om te weten wat de bron is.
Johannes waarschuwt ons voor de geest van de antichrist die rondwaart in de wereld. De wereldheerser die gaat komen en aan het hoofd komt te staan van een wereldregering. De weg daar naartoe wordt momenteel al gebaand. De loper ligt uit.
 
1Johannes 4:1-4  / NBV
1 ‭Geliefde broeders en zusters, vertrouw niet elke geest. Onderzoek altijd of een geest van God komt, want er zijn veel valse profeten in de wereld verschenen.2 ‭De Geest van God herkent u hieraan: iedere geest die belijdt dat Jezus Christus als mens gekomen is, komt van God.3 ‭Iedere geest die dit niet belijdt, komt niet van God; dat is de geest van de antichrist, waarvan u hebt gehoord dat hij zal komen-nu al is hij in de wereld.4 ‭U, kinderen, komt uit God voort en u hebt de valse profeten overwonnen, want hij die in u is, is machtiger dan hij die in de wereld heerst.

De geest van de antichrist waart rond in en door iedereen die niet belijdt dat Jezus Christus als mens gekomen is. Of ze dat nu beseffen of niet. Wees daarom zeer waakzaam voor wat er allemaal gezegd en beweerd wordt in deze wereld. Naar mate de wederkomst van Jezus dichterbij komt zal de geest van de antichrist zich steeds meer manifesteren. De angst en leugens die momenteel gezaaid worden zijn daar een voorbeeld van. Dat komt niet uit God voort!
Laat je er ook niet door verontrusten, want Hij die in jou is, de Geest van God, is machtiger dan hij die in de wereld heerst!

Johannes 14:1  / NBV
1 ‭Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op mij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand