Gezelschap

Spreuken 24:1-2. Welk gezelschap zoek jij op en waar brengt je dat?

1 ‭Wees niet jaloers op kwaadaardige mensen, 
‭zoek hun gezelschap niet,
2 ‭want ze hebben kwaad in de zin 
‭en spreken onheilspellende woorden.

Niet met een ander daten.


Ik moet denken aan het oude gezegde: ‘Waar je mee omgaat daar word je mee besmet’! Aan de vorige overdenking hing ook al een gezegde. Dan blijkt hoe waar de Spreuken van Salomo zijn. Door alle eeuwen heen hebben ze bewezen een praktisch handvat te zijn voor te maken keuzes in het leven. Ook vandaag, waar het gaat om eens kritisch te kijken naar de mensen in wiens gezelschap je regelmatig en graag verkeerd en je af te vragen wat voor invloed dat gezelschap heeft op je leven en de weg die je wilt gaan. Als dat de weg van de Heer is, wees dan waakzaam voor mensen die kwaad in de zin hebben en onheilspellende woorden spreken. Optrekken met zulke mensen is niet gezellig. Het lijkt misschien gezellig, maar de bron van hun handelen is het kwaad en daar kan niks goeds uit voortkomen. Uiteindelijk word je besmet door de weg die zij gaan en raak je verdwaald.
Zoek je goed gezelschap?

MattheĆ¼s 6:33  / NBV
33 ‭Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden.

Ga dan op zoek naar God en houd je vast aan de belofte uit dit vers. Dat is gezelschap die je brengt op de weg van het leven. Een weg waar zijn goedheid regeert en liefde, blijdschap en vrede zorgt voor een heel gezellig samenzijn.
Ik wens je Gods zegen, wijsheid en moed toe in het maken van de goede keuzes en het zetten van de eerste stap om het te doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand