Waarheid

Spreuken 16:13. Welke waarheid verkondig jij?

13 ‭‭Een koning schept behagen in oprechte woorden, 
‭wie de waarheid spreekt, is hem dierbaar.‭ 

Reinheid en waarheid.


Een citaat van brainwash.nl:

‘De huidige opmars van alternatieve feiten, nepnieuws en leugenachtige politici roept de vraag op hoe we de stroom aan leugens een halt toe kunnen roepen. Een leugen ontkrachten is vaak lastig en met de snelheid waarmee ze op je afkomen heb je er meer dan een dagtaak aan. De enige manier om écht van alle leugens af te komen, is even simpel als rigoureus: schaf de waarheid af! Want zolang er waarheid bestaat, zal er gelogen worden.’

Is dat de reden waarom zovelen Koning Jezus afschaffen? Hij die zegt:

Johannes 14:6  / NBV
‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij.‭ 

Zolang deze Waarheid bestaat, zal de leugen bestaan. Ontken je hem, dan bestaat de leugen niet meer. 
Dan zitten al die ontkenners wel met een probleem. Je kunt Jezus wel ontkennen, maar dat maakt niet dat Hij er niet meer is. Hij leeft en zal blijven leven tot in eeuwigheid. De Waarheid leeft en leeft tot in eeuwigheid. Ontkennen heeft geen zin. 
De enige manier om echt van alle leugens af te komen, is even simpel als rigoureus: schaf de leugen af! Want zolang de leugen bestaat, zal de waarheid verkondigd worden!
En laat dat nu precies het scenario zijn wat de Bijbel ons leert. Er komt een rigoureus einde aan de vader van de leugen, de duivel..

Openbaring 20:10  / NBV
10 ‭‭En de duivel, die hen misleidde, wordt in de ‭poel‭ van vuur en zwavel gegooid, bij het beest en de valse profeet. Daar zullen ze dag en nacht worden gepijnigd, tot in eeuwigheid.‭ 

Tot die tijd zullen de misleidingen en leugens alleen maar toenemen. Neemt de verkondiging van de Waarheid ook toe? Laat de Heilige Geest zijn werk doen in ons leven en dat zal zeker gebeuren. Het zal er echter niet gemakkelijker op worden. 
Gisteravond kwam er iemand uit de buurt van de kerk de kerk binnenlopen terwijl er gebeden werd. Hij bleef een kopje thee drinken en toen hij weg ging zei hij: ‘God heeft ons geen kalme reis beloofd, maar wel een behouden aankomst.’ Dat is zeker waar. Lees het bewijs maar uit Matteüs:

Mattheüs 8:23-26  / NBV
23 ‭‭Hij stapte in de boot en zijn leerlingen volgden hem.‭ 24 ‭‭Plotseling begon het meer enorm te kolken, zodat de boot bijna door de golven werd verzwolgen. Maar Jezus sliep.‭ 25 ‭‭Ze maakten hem wakker en riepen: ‘Heer, red ons toch, we vergaan!’‭ 26 ‭‭Hij zei tegen hen: ‘Waarom hebben jullie zo weinig moed, kleingelovigen?’ Toen stond hij op en sprak de wind en het water bestraffend toe, en het meer kwam geheel tot rust.‭ 

Heer, geef ons de moed en het geloof om deze weg te gaan en help ons de Waarheid te verkondigen in woord en daad.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand