Koning

Spreuken 16:10. Voor welke gezagsdragers bid jij vandaag?

10 ‭‭De koning spreekt Gods oordeel uit, 
‭wanneer hij rechtspreekt, faalt hij niet.‭ 

De Koning komt!


Salomo spreekt hier uit eigen ervaring. Hij heeft van God de wijsheid ontvangen om te regeren en recht te spreken en gebruikte die ook.

1Koningen 3:28  / NBV
28 ‭‭Toen de IsraĆ«lieten hoorden welk vonnis de koning had geveld, kregen ze groot ontzag voor hem, want ze begrepen dat hij het recht handhaafde met goddelijke wijsheid.‭ 

Het is ook een gebed voor alle koningen/gezagsdragers die er nu zijn. Dat zij met die goddelijke wijsheid recht zullen spreken. Dan valt er heel wat te bidden, want kijk ik naar de gezagsdragers van vandaag, dan zie ik heel veel leugens en onrecht. 

1TimotheĆ¼s 2:1-2  / NBV
1 ‭‭Allereerst vraag ik dat er voor alle mensen gebeden wordt, dat er smeekbeden, voorbeden en dankgebeden voor hen worden uitgesproken.‭ 2 ‭‭Bid voor alle koningen en gezagsdragers, opdat we rustig en ongestoord kunnen leven, in alle vroomheid en waardigheid.‭ 

Tot slot de blik naar boven. De Koning der koningen, Jezus Christus, bezit alle goddelijke wijsheid die nodig is om recht te spreken, want Hij is God! Hij faalt nooit. Hij heeft rechtgesproken over de machten van de duisternis en ze zijn verslagen! Hij zal rechtspreken wanneer Hij als Koning terugkomt en dan zal er vrijspraak zijn voor alle mensen die in Hem geloven en zich gesteld hebben onder zijn gezag. En let op; de Koning komt er aan! Als Hij dat zegt gaat het ook gebeuren.

Openbaring 22:20-21  / NBV
20 ‭‭Hij die van deze dingen getuigt, zegt: ‘Ja, ik kom spoedig!’ 
‭Amen. Kom, Heer Jezus!‭ 21 ‭‭De genade van onze Heer Jezus zij met u allen.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand