Richting

Spreuken 16:9. Welke richting gaat het op met jou en de wereld?

9 ‭‭Een mens stippelt zijn weg uit, 
‭de ‭HEER‭ bepaalt de richting die hij gaat.‭ 

In God richting vinden.


Mensen maken plannen en stippelen hun weg uit. Dat maakt ons als mens zo uniek boven andere schepselen. Toch is het God die bepaalt welke richting het opgaat met de wereld en met jou. Of je Hem nu kent of niet. Neem zoiets als de verkiezing van wereldleiders. Ze maken plannen en stippelen de toekomst voor hun land en de wereld uit, maar het is God die ze aanstelt en afzet en zijn plan met deze wereld volvoert. Dat staat hoog verheven, boven elke wereldleider, vast.

DaniĆ«l 2:21  / NBV
21 ‭‭Hij verandert tijden en uren, 
‭hij zet koningen af en stelt koningen aan, 
‭hij geeft de wijzen hun wijsheid, 
‭en de verstandigen hun kennis.‭ 

Daarom kun je je tijd en energie beter steken in het zoeken van Gods plan met jouw leven en met deze wereld om daar vervolgens naar te handelen. De kracht die uitgaat van dat handelen, gestuurd en geleid door de Heilige Geest die je als kind van God ontvangen hebt, is zoveel malen groter dan iemand die God niet wil volgen, maar waar de richting uiteindelijk ook bepaalt wordt door God. Overdenk dit maar eens goed. Best een lastige materie om goed te doorgronden. Kom je er niet uit? Bewaar de woorden dan in je hart en bid er over. God weet er raad mee.

Jakobus 4:13-15  / NBV
13 ‭‭Dan iets voor u die zegt: ‘Vandaag of morgen gaan wij naar die en die stad. Daar blijven we een jaar, we zullen er handeldrijven en geld verdienen.’‭ 14 ‭‭U weet niet eens hoe uw leven er morgen uitziet. U bent immers maar damp, die heel even verschijnt en dan al verdwijnt.‭ 15 ‭‭U zou moeten zeggen: ‘Als de Heer het wil, zijn we dan in leven en zullen we dit of dat doen.’‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand