Vriendelijk antwoord

Spreuken 15:1. Hoe kun je woede tot bedaren brengen?

1 ‭‭Een vriendelijk antwoord doet woede bedaren, 
‭krenkende woorden wakkeren toorn aan.‭

Ogen vol genade en harten vol van liefde.



Leg deze Spreuk over het wereldgebeuren heen en je begrijpt waarom er zoveel boosheid is in de wereld. Geen vriendelijke woorden, maar krenkende woorden brengen dat tot stand. De sociale media brengt mensen over de hele wereld dichter bij elkaar, maar is ook een medium wat door velen, inclusief wereldleiders, gebruikt wordt om hun gal te spuwen. Met alle gevolgen van dien. Het wakkert diep in harten van mensen de toorn op en dat is toch niet wat we willen?
Kijk daarom naar Jezus. Nederig en vriendelijk steekt Hij zijn helpende hand uit naar zijn naaste. Ferm en duidelijk is Hij naar mensen die de toorn aanwakkeren. 
Hem wil ik volgen. Op Hem wil ik meer gaan lijken en dat wil en kan de Heilige Geest in je leven uitwerken. Wordt dus niet gelijkvormig aan deze wereld, vol met krenkende woorden, maar laat je denken, handelen en spreken vernieuwen door de Heilige Geest die in je woont als je Jezus hebt aanvaard als je Redder en Verlosser.

Romeinen 12:2  / NBV
2 ‭‭U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is.‭ 

EfeziĆ«rs 4:31-32  / NBG51
31 ‭‭Alle bitterheid, gramschap, toorn, getier en gevloek worde uit uw midden gebannen, evenals alle kwaadaardigheid.‭ 32 ‭‭Maar weest jegens elkander ‭vriendelijk‭, barmhartig, elkander vergevend, zoals God in Christus u vergeving geschonken heeft.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand