Kalme woorden

Spreuken 15:4. In welke situaties zijn kalme woorden bij jou een uitdaging?

4 ‭‭Kalme woorden zijn een levensboom, 
‭een valse tong vernietigt de geest.‭ 

Een woord uit je hart, in liefde gesproken, richt mensen weer op.


Ken je de situaties waarin het moeilijk is de kalmte te bewaren? Breng die situaties tijdig bij de Heer en spreek er tijdig over met diegenen die betrekking hebben op de situatie. Zie toe dat er geen bittere wortel groeit in je hart doordat je zaken niet tijdig bespreekbaar maakt en er niet voor bidt.

Hebreeën 12:14-15  / NBG51
14 ‭‭Jaagt naar vrede met allen en naar de heiliging, zonder welke niemand de Here zal zien.‭ 15 ‭‭Ziet daarbij toe, dat niemand verachtere van de genade Gods, dat er geen ‭bittere‭ ‭wortel‭ opschiete en verwarring stichte, en daardoor zeer velen zouden besmet worden.‭ 

Jaag naar vrede met allen en heiliging. Jagen is een actieve bezigheid waarbij kalmte en oplettendheid vaardigheden zijn die je nodig hebt. Vrede met allen is die levensboom waarover gesproken wordt in het vers van vandaag. Waar vrede heerst worden mensen levendig en actief. Twee woorden uit de betekenis van de grondtekst van het woord ‘levensboom’. Heiliging is toewijding aan God en rein leven. Geen bittere wortels, geen valse tongen, maar woorden uit je hart in liefde gesproken. Dat richt mensen op, maakt ze levendig en blij. De Heilige Geest wil je daar graag bij helpen. Bespreek het maar eens met de Heer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand