Overal

Spreuken 15:3. Wat ziet God als Hij naar jou kijkt?

3 ‭‭De ogen van de ‭HEER‭ zijn overal, 
‭zowel de goeden als de kwaden houdt hij in het oog.‭ 

U doorgrondt en kent mij.


Voor de goeden een tekst die bemoedigt en voor de kwaden een tekst die beangstigt. God, die alles ziet. Niets blijft voor Hem verborgen en eens zullen we rekenschap moeten afleggen bij Hem.

Hebreeën 4:13  / NBV
13 ‭‭Niets van wat geschapen is blijft voor hem verborgen, alles is onverhuld en volkomen zichtbaar voor de ogen van hem aan wie wij rekenschap moeten afleggen.‭ 

Wat is het dan bemoedigend te weten dat de ene die echt goed is, Jezus, in mij woont en maakt dat ik goed ben in de ogen van God. Daar is Jezus ook dagelijks mee bezig, omdat Hij in de hemelse tabernakel dag in dag uit voor ons bidt en pleit en met zijn vergoten bloed verzoening brengt over het kwaad dat ook wij doen. 

Hebreeën 9:24  / NBV
24 ‭‭Christus is immers niet binnengegaan in een heiligdom dat door mensenhanden is gemaakt, in de voorafbeelding van het hemelse heiligdom, maar in de hemel zelf, waar hij nu bij God voor ons ‭pleit‭.‭ 

En door zijn Woord en zijn Geest wil Hij ons leren het kwaad uit ons leven te bannen, zodat het goede hoorbaar en zichtbaar wordt in onze woorden en daden en ons denken vernieuwd wordt. Dat we steeds meer op Hem gaan lijken. Dan is het bemoedigend dat Gods ogen je overal en altijd zien. Als een liefdevolle Vader die zijn kinderen goed in de gaten houdt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand