Verstandige dienaar

Spreuken 14:35. Wat maakt je tot een verstandige dienaar van Koning Jezus?

35 ‭‭Een verstandige dienaar geniet de gunst van de koning, 
‭diens woede treft de dienaar die zijn taak verwaarloost.‭ 

Ik wil jou van harte dienen.


Het slotwoord van dit hoofdstuk. Een oproep om een verstandige dienaar te zijn. Verstandig wil zeggen dat je inzicht hebt in dat wat God je gegeven heeft aan gaven en talenten om te gebruiken in zijn koninkrijk, er aandacht aan schenkt en voorzichtig mee handelt. In de eerste plaats tot opbouw van je geloofsgenoten, maar ook als kind van God in deze wereld. 
Een dienaar stelt zichzelf onder het gezag van een hoger geplaatste. Jezus is onze Koning, de hoger geplaatste, die als mens zicht als dienaar vernederd heeft, gestorven is voor onze schuld en door God hoog verheven. Hij weet wat het betekent een dienaar te zijn!

Filippenzen 2:5-11  / NBV
5 ‭‭Laat onder u de gezindheid heersen die Christus Jezus had.‭ 6 ‭‭Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast,‭ 7 ‭‭maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. En als mens verschenen,‭ 8 ‭‭heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood–de dood aan het kruis.‭ 9 ‭‭Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de naam geschonken die elke naam te boven gaat,‭ 10 ‭‭opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in de hemel, op de aarde en onder de aarde,‭ 11 ‭‭en elke tong zal belijden: ‘Jezus Christus is Heer, ‘tot eer van God, de Vader.‭ 

Voeg deze twee samen en je hebt de kern van de boodschap van vandaag. Ben jij bereid gehoorzaam te zijn aan de opdracht van Koning Jezus, je naaste te dienen met de gaven en talenten die je ontvangen hebt? Dan ben je een verstandige dienaar.

MattheĆ¼s 24:45-46  / NBV
45 ‭‭Wie is die betrouwbare en verstandige dienaar die de heer heeft aangesteld over zijn huispersoneel om hun op tijd te eten te geven?‭ 46 ‭‭Gelukkig de dienaar die daarmee bezig is wanneer zijn heer komt.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand