Berispingen

Spreuken 15:5. Hoe ga jij om met berispingen?

5 ‭‭Een dwaas veracht de lessen van zijn vader, 
‭wie berispingen ter harte neemt, is verstandig.‭ 

Iedere dag kneden uw handen mijn leven als klei.


Lessen en berispingen van je vader, of iets breder getrokken, van je ouders. Hoe ga je daar mee om? Op die vraag krijg je heel wisselende antwoorden, want dat hangt helemaal van je thuissituatie af. Heb je wel een vader en moeder? Misschien is één van de twee overleden of zijn je ouders gescheiden. Hoe veilig is/was het bij jou thuis? Ben/was je geliefd en gewenst door je ouders? Allemaal zaken die van invloed zijn op het antwoord op de vraag van vandaag en bepalend ook voor je toekomst, want je opvoeding is van invloed op hoe je later in het leven staat.
Ik bid je toe dat je uit een warm en veilig nest komt waar de lessen en berispingen in liefde geleerd en gegeven worden en die je mogen kneden en vormen tot een evenwichtige en sterke persoonlijkheid die zich goed staande weet te houden in deze maatschappij en gericht is op een leven met God. Wanneer dit niet zo is bid ik je toe dat je je toevlucht gaat zoeken bij God. Hij is namelijk een stabiele factor die raad weet met de pijn uit jouw verleden. Hij is er altijd! Hij laat je nooit in de steek! Hij is een veilige schuilplaats. Hij houdt van je! Voor Hem ben je zeer gewenst. 
Dat is een uitstekende basis om zijn lessen en berispingen ter harte te nemen, er iets mee te doen. Naarmate je groeit in de relatie met Hem zul je dat ook steeds meer willen. Zijn liefdevolle handen die je elke dag kneden als klei. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand