Geduldig

Spreuken 14:29. Hoe (on)geduldig ben jij?

29 ‭‭Wie geduldig is geeft blijk van groot inzicht, 
‭wie onbesuisd is stapelt dwaasheid op dwaasheid.
‭‭ 
Vol geduld toont U ons uw liefde.


Geduldig tegenover onbesuisd. Ken je mensen die een kort lontje hebben? Die om het minste of geringste exploderen en daarmee vaak grote schade aanrichten bij anderen en uiteindelijk ook bij zichzelf? 
Vandaag de oproep om geduldig te zijn. Daarmee geef je blijk van groot inzicht. Soms vind ik het wel lastig om geduldig te zijn, maar ik heb wel ontdekt dat je met veel geduld wel mensen bij elkaar kunt houden en een groot draagvlak kunt creëren. Kijk je naar Jezus en God, dan zie je groot inzicht en dus ook veel geduld. Laatst zei iemand nog tegen me: God heeft geen haast! En zo is het. Geduldig ging en gaat God zijn weg met Israël en geduldig gaat Hij zijn weg met ons. Hij weet precies wat er gaande is en doorziet alles. Als God een kort lontje had gehad waren wij er nooit geweest. Dan was Hij al lang geleden helemaal klaar geweest met de mensheid. 
Maar zo is God niet. Hij is in zijn wezen, zijn karakter, geduldig. En dat geduld geeft Hij door de Heilige Geest aan jou en mij als jij besluit zijn inzichten serieus te nemen en er naar te leven. Dan kneed Hij je tot een geduldig mens en maakt Hij je deelgenoot van zijn inzichten. 

Jakobus 1:19  / NBV
19 ‭‭Geliefde broeders en zusters, onthoud dit goed: ieder mens moet zich haasten om te luisteren, maar traag zijn om te spreken, traag ook in het kwaad worden.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand