Standhouden

Spreuken 12:5-7. Hoe standvastig is jouw levenshuis?

5 ‭‭Rechtvaardigen denken volgens het recht, 
‭goddelozen hebben bedrog in de zin.
‭‭ 6 ‭‭De woorden van de goddelozen zijn een dodelijke hinderlaag, 
‭wat oprechten zeggen, is een bevrijding.
‭‭ 7 ‭‭De goddelozen worden omvergeworpen en verdwijnen, 
‭het huis van de rechtvaardigen houdt stand.
‭‭ 
Hij is de rots waarop ik sta.


Overdenk onderstaande woorden vandaag eens en vraag jezelf af hoe het staat met jouw levenshuis. Niet van de buitenkant, maar het fundament. En hoe je aan het bouwen bent op dat fundament. Blijft jouw levenshuis staan als het gaat stormen en als het uiteindelijk met vuur beproefd wordt?
Ga vervolgens niet bouwen vanuit angst, maar als een ‘bouwvakker’ die houdt van zijn vak en blij is met zijn baas. En misschien moet er eerst wat gesloopt worden, voordat je opnieuw gaat bouwen. Weet je niet hoe je moet bouwen? Pak dan de bouwtekening er bij en vraag om hulp als je niet precies weet wat onderdelen van de bouwtekening betekenen.
Een hoop beeldspraak vandaag. Om je te helpen. Kijk eens waar je de volgende woorden kunt plekken in bovenstaand verhaal:
* Jezus
* Heilige Geest
* Bijbel

Mattheüs 7:24-29  / NBV
24 ‭‭Wie deze woorden van mij hoort en ernaar handelt, kan vergeleken worden met een verstandig man, die zijn huis bouwde op een ‭rots‭.‭ 25 ‭‭Toen het begon te regenen en de bergstromen zwollen, en er stormen opstaken en het huis van alle kanten belaagd werd, stortte het niet in, want het was gefundeerd op een ‭rots‭.‭ 26 ‭‭En wie deze woorden van mij hoort en er niet naar handelt, kan vergeleken worden met een onnadenkend man, die zijn huis bouwde op zand.‭ 27 ‭‭Toen het begon te regenen en de bergstromen zwollen, en er stormen opstaken en er van alle kanten op het huis werd ingebeukt, stortte het in, en er bleef alleen een ruïne over.’‭ 28 ‭‭Toen Jezus deze rede had uitgesproken, waren de mensen diep onder de indruk van zijn onderricht,‭ 29 ‭‭want hij sprak hen toe als iemand met gezag, en niet zoals hun schriftgeleerden.‭ 


1Corinthiërs 3:10-15  / NBV
10 ‭‭Overeenkomstig de taak die God mij uit genade heeft opgelegd, heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd, en anderen bouwen daarop voort. Laat ieder erop letten hoe hij bouwt,‭ 11 ‭‭want niemand kan een ‭ander‭ ‭fundament‭ leggen dan er al ligt–Jezus Christus zelf.‭ 12 ‭‭Of er op dat fundament nu verder wordt gebouwd met goud, zilver en edelstenen of met hout, hooi en stro,‭ 13 ‭‭van ieders werk zal duidelijk worden wat het waard is. Op de dag van het oordeel zal dat blijken, want dan zal het door vuur aan het licht worden gebracht. Het vuur zal laten zien wat ieders werk waard is.‭ 14 ‭‭Wanneer iemands bouwwerk blijft staan, zal hij worden beloond.‭ 15 ‭‭Wanneer het verbrandt, zal hij daarvoor de prijs betalen; hijzelf zal echter worden gered, maar door het vuur heen.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand