Krans

Spreuken 12:4. Wat is een sterke vrouw en sterke man?

4 ‭‭Een sterke vrouw is een krans voor haar man, 
‭een vrouw die hem te schande maakt, is als beenrot.

Ik kies vandaag: Ik geef mijn ‘ja’ aan U!


Een sterke vrouw is een krans voor haar man. En wat is een sterke man dan voor zijn vrouw? Ik heb in de NBV gezocht naar de woorden ‘sterke man’, maar zonder resultaat. Bestaat die dan niet? Toen maar aan mijn vrouw gevraagd wat voor haar een sterke man is. Toen ontstond een mooi gesprek waarin we naar elkaar verwoord hebben wat de ander ‘sterk’ maakt en hoe die krans er uit ziet. Moet je ook eens doen als je een partner hebt. Is dat niet het geval, vraag het dan aan God en lees daarna Psalm 139.
Terug naar die krans. Van mij vandaag geen overdenking over wat een vrouw wel/niet voor haar man kan/moet zijn, maar een aanmoediging voor gehuwden en alleenstaanden.

Voor gehuwden: Kies er dagelijks voor elkaar het ‘ja’-woord te geven. Onderstaand heb ik de inleiding van de trouwbelofte die ik vaak gebruikt heb in huwelijksdiensten toegevoegd. Lees die nog eens. Dat verwoord voor mij goed de relatie tussen man en vrouw in een huwelijk.

Voor alleenstaanden: Kies er dagelijks voor God het ‘ja’-woord te geven. Jezus alleen. Kiezen voor Hem. Dat maakt je tot een enorm sterke vrouw/man. Geliefd en bemint door God. 

Inleiding trouwbelofte:
Om te beginnen is het goed te weten dat, nadat God de hemel en de aarde geschapen had, Hij ook de mens schiep en wel naar zijn beeld en gelijkenis. Nadat God de mens geschapen had, zei Hij: “Het is niet goed voor de mens alleen te zijn. Ik zal iemand maken met wie hij zijn leven kan delen en die hem kan helpen.” Toen deed God een diepe slaap op de mens vallen en terwijl deze sliep, bouwde Hij uit de man een vrouw. Daarop zei de man: “Ja, dit is wat ik nodig had, zij is echt een deel van mijn lichaam! Ik zal haar mannin noemen , omdat zij is genomen uit de man.” Dit verklaart waarom een man zijn vader en moeder verlaat, zich bij zijn vrouw voegt en werkelijk één met haar wordt. En God zegende hen en zei tegen hen: “Wees vruchtbaar, wordt talrijk en vervult de aarde.”
Verder is het goed dat jullie weten wat het doel van God is met het huwelijk:
Allereerst: Dat jullie huwelijk en gezinsleven een deel is van een veel groter geheel, een afspiegeling van de relatie tussen Christus en Zijn bruid, de gemeente.
Verder: Dat man en vrouw, door echte liefde aan elkaar verbonden, elkaar trouw zullen dienen zowel in tijden van vreugde als in tijden van zorg of verdriet, in alle dingen van het leven. Tenslotte: Dat door het huwelijk het menselijk geslacht gebouwd zal worden en jullie je kinderen, als je die uit Gods handen ontvangt, zult onderwijzen in de kennis van Jezus Christus en in liefde en eerbied voor Hem zult opvoeden.
Weet ook dat het goed is alles met elkaar te delen, altijd elkaar terzijde te staan, zonder dat daarbij de één de ander overheerst of slaafs volgt. Samen zullen jullie zo een hechte gemeenschap vormen. Het is ook goed om, buiten je huwelijk en gezin, open te staan voor de verantwoordelijkheden in de gemeente en de maatschappij.
Zoek samen naar de wil van God voor jullie leven. Verricht de taken die je moet doen en zorg voor het gezin. Maak jullie huis tot een rustplaats voor elkaar én voor anderen en zie uit naar het grote bruiloftsfeest, de wederkomst van Jezus Christus.

Wat is daarop vandaag jouw antwoord?

‭‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand