Bloei

Spreuken 11:28. Ben jij goed geworteld?

28 ‭‭Wie vertrouwt op zijn rijkdom is een blad dat valt, 
‭een rechtvaardige komt tot bloei.

Ik sta vastgeworteld


Vandaag is de zomer begonnen, 20 juni 2020. Een stralende dag en alles in de tuin groeit, bloeit en geurt. Zaad, goede grond, water en zon zijn belangrijke ingrediënten om te groeien en te bloeien. En vergeet het snoeien niet. In het voorjaar hebben we een grote rozenstruik tot aan de grond toe afgesnoeid, omdat hij door een storm was losgeschoten van de schutting en op de plaats lag. Mijn vrouw kocht een nieuw klein rozenstruikje en zette dat er naast. Maar wat gebeurde er? Er kwamen nieuwe loten uit de afgesnoeide roos en binnen een paar maanden is de roos opgeklommen tot bovenaan de schutting, terwijl de nieuwe rozenstruik maar heel langzaam groeit. Die hebben we verplaatst naar de voortuin.
De afgesnoeide roos had een enorm wortelstelsel waardoor er enorme groeikracht vrijkwam. Wat een mooi beeld van ons geestelijk leven. Bouw je dat op rijkdom dan lijk je op het nieuwe rozenstruikje. Ziet er mooi uit als je het koopt, maar mist nog de groei- en bloei-kracht. Bouw je het op Jezus, dan ontvang je een krachtig wortelstelsel met een enorme groei- en bloei-kracht. 
Daarom buig ik mijn knieën voor de Vader,‭ 15 ‭‭die de vader is van elke gemeenschap in de hemelsferen en op aarde.‭ 16 ‭‭Moge hij vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest,‭ 17 ‭‭zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde.‭ 18 ‭‭Dan zult u met alle heiligen de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte kunnen begrijpen,‭ 19 ‭‭ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid.‭ 20 ‭‭Aan hem die door de kracht die in ons werkt bij machte is oneindig veel meer te doen dan wij vragen of denken,‭ 21 ‭‭aan hem komt de eer toe, in de kerk en in Christus Jezus, tot in alle generaties, tot in alle eeuwigheid. Amen.‭ 

Efeziërs 3:14-21

De afgesnoeide roos nu. Hij bloeit nog niet, maar zit vol knoppen.


Het nieuwe rozenstruikje nu. Hij bloeit, maar heeft veel meer moeite met groeien en er zitten een stuk minder knoppen in.




‭‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand