Uw licht in mij

Johannes 1:6 t/m 8

God stuurde Johannes om de mensen ervan te overtuigen dat Jezus Christus het licht is. Het was zijn taak de mensen tot geloof te brengen. Johannes was zelf niet het licht maar iemand die over het licht vertelde.

 

Daar verschijnt Johannes op het toneel. Door U toegerust met de taak om de mensen te vertellen dat Jezus gekomen is en dat iedereen die in Hem gelooft uit de duisternis gehaald wordt en in Zijn licht gezet wordt. De boodschap van Johannes was zo krachtig, omdat U hem toegerust heeft Heer. Daarom sprak hij met gezag en overtuiging. 

Daarom is het zo belangrijk dat wij de taak uitvoeren die U voor ons heeft weggelegd en te wachten tot het moment dat wij het toneel op moeten om die taak uit te voeren. 

Ik hoor mensen weleens zeggen dat ze het niet fijn vinden om in het licht te staan. Zij staan liever in de schaduw van anderen. Als het om U gaat Jezus, wil ik graag in het volle licht staan. Schijn met uw licht in mijn en ons hart Heer, zodat we volle lichtdragers mogen zijn van U en mensen zullen gaan geloven in U. 

 

[Als jij beschikbaar wilt zijn om de taak die Hij voor jou heeft uit te voeren op het moment dat Hij daarvoor heeft bepaald, zeg dat dan tegen Hem en geef je er aan over] 

 

Johannes 1:9 t/m 11

Want het echte licht, dat is Christus, kwam in de wereld om iedereen te verlichten. Christus kwam in de wereld die door Hem Zelf gemaakt is, maar de wereld wilde niets van Hem weten. Hij kwam in Zijn eigen land, maar Zijn eigen volk heeft Hem niet aanvaard.

 

U, Heer Jezus, het levende Woord, sprak lang geleden de volgende woorden: 'Er zij licht' (Genesis 1:3). En er was licht. U zette de 'schakelaar' om en de aarde was niet langer duister. Toch is die duisternis er wel weer gekomen door de zonde van de mensen. Wij kozen er zelf voor de 'schakelaar' weer om te zetten, door ongehoorzaam te zijn, zodat de duisternis terugkeerde. 

 

Romeinen 5:12

Door de schuld van één mens, Adam, is de zonde in de wereld gekomen en de dood is het logische gevolg van de zonde. De dood breidde zich uit naar alle mensen, want zij zondigden allemaal.

 

Omdat alle mensen zondigden, werd het weer donker in deze wereld. En daarom bent U gekomen Heer Jezus, om de 'schakelaar' weer om te zetten naar het licht. Niet om opnieuw de wereld te verlichten - want dat heeft U al gedaan - , maar om ons te verlichten. Als U door de deur van ons leven naar binnen komt is het eerste wat U doet de 'schakelaar' omzetten, zodat uw licht in ons leven gaat schijnen en alles wat duister is verdwijnt. Wat een wonder! Wat een genade! U heeft dat gedaan in mijn leven en ik mag dat licht laten schijnen in deze donkere wereld, zodat nog veel meer mensen in U zullen gaan geloven. 

Het probleem is echter dat veel mensen niets van U willen weten. Ook van uw volk Israël zijn er nog zoveel die niets van U willen weten. Gelukkig niet allemaal, want er zijn er die U erkennen als de Messias, de Zoon van God. 

Heer, maak al die andere verharde, onverschillige en misleide harten week, zodat ze de deur van hun leven open gaan zetten voor U en uw licht gaat schijnen in hun harten.

 

2 Corinthiërs 4:6

Want God, Die gezegd heeft: "Laat er licht in de duisternis zijn", heeft in de duisternis van onze harten geschenen en ons doen inzien dat Zijn heerlijke glans van Jezus Christus afstraalt.

 

[Neem de tijd om te bidden voor je dierbaren in wie dat licht nog niet schijnt of uitgedoofd is]

 

Dank U voor deze kostbare schat in ons. In dit kwetsbare lichaam bent U Heer Jezus en schijnt uw licht. Schijn met deze buitengewone lichtbron in en door mijn leven Heer, zodat weer hersteld wordt wat U ooit zo mooi gemaakt heeft.

 

2 Corinthiërs 4:7

Maar deze kostbare schat hebben wij in kwetsbaar aardewerk, ons lichaam. Iedereen kan zien dat de buitengewone kracht in ons niet van onszelf maar van God is.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand