Waterpoort

 “De tempeldienaren die op de Ofel woonden, verrichtten herstelwerk tot tegenover de Waterpoort aan de oostkant en de hoog uitstekende toren.” (Nehemia 3:26 HSV)

Een poort die niet herbouwd hoefde te worden. Dat spreekt over het Woord van God, het levende water, dat tot in eeuwigheid onveranderlijk vast blijft staan. 

“‭De Geest en de bruid zeggen: "Kom." En wie dat hoort, moet ook zeggen: "Kom." Wie dorst heeft, mag voor niets het levenswater komen drinken, als hij dat wil.‭ ‭Ik waarschuw ieder die de profetische woorden van dit boek hoort: Als iemand er iets aan toevoegt, zal God hem de rampen laten overkomen, die in dit boek staan.‭”(Openbaring 22:17-18, BOEK)

Daar hoeft niet aan herbouwd te worden. Sterker nog, daar mag niets aan verbouwd worden. Wees dus waakzaam voor valse leraren en profeten die het Woord van God verdraaien, in twijfel trekken, er van af doen of aan toevoegen.

“5 Gods woorden zijn puur en zuiver; Hij beschermt ieder, die op Hem vertrouwt. 6 Voeg niets aan Zijn woorden toe, want dan straft Hij u, omdat u een leugenaar bent.” (Spreuken 30:5-6 BOEK)

Gods Woord blijft onveranderlijk vast staan. Daar kun je je altijd met een gerust hart aan vastgrijpen. 

“‭HERE, Uw woord blijft eeuwig bestaan tot in de hemelen toe.‭”(Psalmen 119:89, BOEK)

Ook wanneer je niet alles begrijpt en je verstand/intellect niet alles kan doorgronden. Bewaar het in je hart en kies er voor het te geloven. Als de Geest het wil, zal het je geopenbaard worden. Gebeurt dat niet op aarde, dan zal dat zeker in de hemel gebeuren. Als je daar het Levende Woord, Jezus Christus, ontmoet zullen in één keer al je vragen beantwoord worden. Wat niet zichtbaar was op aarde is dan zichtbaar. Dat is geloven!

“Nu hebben wij nog geen heldere kijk op Christus, maar later zullen wij oog in oog met Hem staan. Ik ken Hem nu nog niet volkomen, maar dan zal ik Hem volledig kennen, zoals Hij mij door en door kent.” (1 Corinthiërs 13:12 BOEK)

Neem dus de tijd om elke dag Gods Woord vast te grijpen. Het te lezen, te bestuderen en te memoriseren. Het is een waterbad dat reinigt, heiligt en maakt dat je heilig en zuiver voor Hem staat wanneer Hij als Bruidegom terug komt om zijn Bruid, de gemeente, de gelovigen, te halen. 
Geen betere voorbereiding op de bruiloft van het Lam dan het openzetten van de Waterpoort voor het ontvangen van het Woord van God en het sluiten van de Waterpoort voor valse leringen. 

“26 Christus zonderde Zijn Gemeente voor Zichzelf af. Zijn woord was als een bad dat haar reinigde. 27 Hij wilde dat de Gemeente stralend voor Hem zou staan; volmaakt, zonder vlek of rimpel. Zij moest heilig en zuiver zijn.” (Efeziërs 5:26-27 BOEK)

Vertrouw de Almachtige! Geloof de Waarachtige! Houd stand! Hij komt!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand