Bronpoort

“Sallum, de zoon van Kolhozé, bestuurder van het gebied Mizpa, herbouwde de Bronpoort, zette er een nieuw dak op en plaatste deuren, sluitbalken en grendels. Bovendien repareerde hij de muur van de vijver Siloam in de richting van de koninklijke tuin. Hij verrichtte tevens reparaties aan de trappen, die leidden naar het gedeelte van Jeruzalem, dat ‘Stad van David’ heet.” (Nehemia 3:15 BOEK)

Bij de Bronpoort, die ook Fonteinpoort werd genoemd, gaat het er vooral om wat er uit komt. Naast de poort zelf wordt ook de Siloamvijver gerepareerd tot aan de trappen die afdalen uit de stad van David. 

Het doet denken aan de woorden van de Here Jezus:

Johannes 7:37-39, HSV
“‭En op de laatste, de grote dag van het feest, stond Jezus ‭daar‭ en riep: Als iemand dorst heeft, laat hij tot Mij komen en drinken.‭ ‭Wie in Mij gelooft, zoals de Schrift zegt: Stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien.‭ ‭En dit zei Hij over de Geest, Die zij die in Hem geloven, ontvangen zouden; want de Heilige Geest was er nog niet, omdat Jezus nog niet verheerlijkt was.‭”

Elke gelovige ontvangt de Heilige Geest diep binnen in zijn/haar geest. In ons is die bron aanwezig (Siloam) en om het werk van de Heilige Geest zichtbaar te maken voor de wereld om ons heen, als een fontein die volop water geeft, moet er van binnen wel het één en ander in orde gemaakt worden.
De Heilige Geest moet, al reinigende, door onze ziel en door ons lichaam een weg naar buiten vinden. Dat doet Hij door het Woord van God.

Efeziërs 5:26-27, BOEK
“‭Christus zonderde Zijn Gemeente voor Zichzelf af. Zijn woord was als een bad dat haar reinigde.‭ ‭Hij wilde dat de Gemeente stralend voor Hem zou staan; volmaakt, zonder vlek of rimpel. Zij moest heilig en zuiver zijn.‭”

Daarom kun je de Bronpoort niet los zien van de Mestpoort. Eerst de troep uit ons leven, uit onze ziel (gevoel, wil, verstand) en uit ons lichaam. Dan pas kan de Geest gaan stromen en kan de Bronpoort open gezet worden om de rijkdom van dat levende water, het Woord van God,  te laten zien aan de wereld. 

Ligt de Bronpoort in puin, dan komt dat omdat we het Woord van God niet de plaats gegeven hebben in ons leven die het toekomt, waardoor de Geest niet de ruimte heeft om een geweldige invloed uit te oefenen in ons leven en naar de wereld om ons heen.

1Thessalonicen 2:13, BOEK
“‭Hiervoor zullen wij God altijd blijven danken: Toen u van ons het woord van God hoorde, was dat voor u geen nieuws van mensen, maar van God. U hebt het aangenomen voor wat het was: Een boodschap van God. En die boodschap heeft een geweldige invloed op u die erin gelooft.‭”

Zorg er dus voor dat je vol bent van de Geest. Lees Gods Woord, de Bijbel. Geloof het met heel je hart, ook wanneer je niet alles begrijp. Bewaar die dingen in je hart. Ga je het hier op aarde niet begrijpen, dan wordt het je wel duidelijk als je straks bij Hem bent.

“Nu hebben wij nog geen heldere kijk op Christus, maar later zullen wij oog in oog met Hem staan. Ik ken Hem nu nog niet volkomen, maar dan zal ik Hem volledig kennen, zoals Hij mij door en door kent.” (1 Corinthiërs 13:12 BOEK)



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand