Wachtpoort

Nehemia 3:31, BOEK
 “Nog weer verderop werkte Malkia, de goudsmid, tot aan het gebouw van de tempelhorigen en handelaren, dat tegenover de Wachtpoort ligt. Toen hij daarmee klaar was, ging hij verder met het stuk muur tot de bovenzaal aan de hoek.”

De laatste poort, de Wachtpoort. In de Herziene Statenvertaling staat: 'De poort van Mifkad'. Mifkad betekent in de grondtekst: 'Bevel'. En de betekenis van de naam van Malkia, de goudsmid, die tegenover de Wachtpoort bezig was met de herbouw werkzaamheden is: 'De Heer is Koning'. 
De negen voorafgaande poorten vertelden ons allemaal wat Jezus heeft gedaan voor ons en wie Hij is. Deze laatste poort geeft ons een blik in de toekomst. De Wachtpoort! Waar wachten we dan op? Op de wederkomst van Koning Jezus. Dat gaat gebeuren wanneer in de hemel het bevel gegeven wordt. Lees maar:

“want de Here zelf zal op een teken, bij het roepen van een aartsengel en bij het geklank ener bazuin Gods, nederdalen van de hemel, en zij, die in Christus gestorven zijn, zullen het eerst opstaan;” (1 Thessalonicen 4:16 NBG51)

Ik ga jullie een geheim vertellen van het wonderlijke schaduwbeeld dat de poort van Mifkad (=bevel), de Wachtpoort, is? Het woord 'teken' uit 1 Thessalonicen 4:16 betekent namelijk in de grondtekst ook 'bevel'.

κέλευσμα ‘keleuma': bevel

1) een opdracht, bevel, commando, verbaal en non-verbaal (teken) om iets uit te werken.

Ik werd er stil van en heb God geprezen om Zijn grootheid en de rijkdom in Zijn Woord. Je moet alleen wel de moeite nemen om te gaan schatgraven. Zijn Woord niet alleen lezen, maar ook bestuderen! Ik heb en neem daar nu heerlijk de tijd voor. 

De Wachtpoort is de profetische poort die de wederkomst van Jezus aankondigt. De slotpoort, het slotakkoord. Dan komt het nieuwe Jeruzalem, een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Daar zal geen dood meer zijn, geen verdriet, geen rouw, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.

“Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. De tegenwoordige hemel en de tegenwoordige aarde waren er niet meer; en ook de zee was verdwenen. Ik zag de heilige stad, een nieuw Jeruzalem, van God uit de hemel naar beneden komen. Zij zag er feestelijk uit, als een bruid die op haar bruidegom wacht. Ik hoorde een luide stem uit de troon zeggen: "Gods huis staat nu bij de mensen. Hij zal bij hen wonen. Zij zullen Zijn volk zijn en Hij zal Zelf bij hen zijn. Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen en er zal geen dood meer zijn. Van verdriet, rouw en pijn zal geen sprake meer zijn. Dat hoorde allemaal bij de oude wereld en die is voorgoed voorbij." Hij Die op de troon zat, zei: "Ik maak alles nieuw." En Hij zei tegen mij: "Schrijf het allemaal op, want wat Ik zeg, is waar en betrouwbaar.” (Openbaring 21:1-5 BOEK)

Of de Schaapspoort, Vispoort, Oude Poort, Dalpoort, Mestpoort, Bronpoort, Waterpoort, Paardenpoort, Oostpoort en Wachtpoort er nog zullen zijn in dat nieuwe Jeruzalem is de vraag. In de afgelopen overdenkingen hebben we ze allemaal besproken en allemaal verwijzen ze naar Jezus. 
Zo zal het ook zijn in het nieuwe Jeruzalem. Alles draait om Jezus. Hij zal bij ons wonen. Wij zullen Zijn volk zijn en Hij zal Zelf bij ons zijn. Wat een fantastisch vooruitzicht. Voorwaarde is wel dat jij de poort van je leven open doet voor Jezus, zodat Hij bij jou binnen kan komen in je leven om daar de Koning te zijn. Dan zul jij daar ook zijn in dat nieuwe Jeruzalem. Laat dat bevel maar komen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand