Paardenpoort

“De priesters repareerden de muur vanaf de Paardenpoort, ieder tegenover zijn eigen huis.” (Nehemia 3:28 BOEK)

De achtste poort, de Paardenpoort. De poort naar de koninklijke stallen, waar de paarden stonden, klaar voor de strijd. Ook deze poort hoefde zelf niet herbouwd te worden. Het spreekt over de grote kracht en onverschrokkenheid van paarden. De Heer zelf geeft aan Job een prachtige beschrijving:

“‭Hebt u het paard zijn kracht en die prachtige manen gegeven?‭ ‭Hebt u hem het vermogen gegeven te springen als een sprinkhaan? Zijn trotse gesnuif is een prachtig geluid.‭ ‭(24-26) Hij woelt vrolijk met zijn hoeven de grond om en is trots op zijn kracht. En wanneer hij ten strijde trekt, toont hij geen angst voor het zwaard en gaat hij er niet vandoor als de pijlkoker klettert en speren en lansen blinken.‭ ‭ ‭ ‭Opgewonden stormt hij over het veld en is niet meer te houden wanneer het trompetgeschal klinkt.‭ ‭Bij het geluid van de hoorn begint hij te snuiven. Van ver ruikt hij de strijd. De strijdkreten en het geluid van de bevelen klinken hem vertrouwd in de oren.‭”(Job 39:22-28, BOEK)

Wanneer de strijd te zwaar lijkt te worden, 

“‭Enkele leiders begonnen te klagen: "Onze werklieden zijn aan het eind van hun krachten. Het is onbegonnen werk al dat puin alléén te verwijderen!"‭”(Nehemia 4:10, BOEK)

denk dan aan de kracht van de paarden en ga staan op de belofte van de Heer

“maar u zult de kracht van de Heilige Geest ontvangen, Die over u komen zal; en u zult Mijn getuigen zijn, zowel in Jeruzalem als in heel Judea en Samaria en tot aan het uiterste van de aarde.” (Handelingen 1:8 HSV)

Lees voor 'Jeruzalem' je eigen stad of dorp. Nehemia 3 vers 28 brengt het nog dichterbij; de straat waarin je woont.
Door de kracht van de Heilige Geest bouwen aan het geestelijk welzijn tegenover jouw huis vanuit een leven in overgave. Jij kunt het niet doen. Het is zijn kracht in jou.
De Heilige Geest staat daar in die Koninklijke stal klaar: onverschrokken, pijlsnel, niet te stoppen, krachtig en met een enorm uithoudingsvermogen. Hij geeft nooit op!
Spring er op en hup, die poort uit, omgord met de wapenrusting van God, bouwen tegenover je huis. 
Ik zie het voor me en dat zie ik zitten. De paardrijlessen heb ík al lang gehad. Ik moet vooral veel meer uit rijden en strijden gaan in plaats van het zelf te doen. Als jij paardrijlessen nodig hebt, duik dan in het handboek, de Bijbel en zoek iemand op met rijervaring. Die wil je graag helpen een goede rijder en strijder te worden voor Koning Jezus. Discipelen heet dat!

Opgewonden stormt de Heilige Geest dan door jouw straat en door jouw stad wanneer het trompetgeschal klinkt. Bij het geluid van de hoorn begint Hij te waaien. Van ver ruikt Hij de strijd, vertrouwd als Hij is met het Woord van God! En ik zit er bovenop en met mij een heel leger van paarden en ruiters. Wauw! Ik zie jouw paard ook klaar staan. Sommigen zitten er al op. Anderen moeten de sprong nog wagen, want het is geen klein paardje. Ga ervoor!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand