Oude poort

Nehemia 3:6, BOEK
‭Jojada, de zoon van Paséah, en Mesullam, de zoon van Besodja, repareerden de Oude Poort. Zij maakten een zoldering en brachten deuren, sluitbalken en grendels aan.‭

Welke vernieuwing in jouw gemeente is geen verbetering gebleken?

De Oude poort maakt duidelijk dat je moet waken over zaken van weleer die nog steeds actueel zijn. Wat is er binnengeslopen aan vernieuwingen in het geestelijk leven van jou persoonlijk en/of de gemeente waar je komt? Of over je uitgestort, omdat er geen zoldering in je geestelijk leven zit, een gapend gat waar allemaal vernieuwingen door naar binnen komen, al dan niet door overheden over je uitgestort.
Vernieuwingen die niet stroken met de aloude paden die gewoon goed zijn om te blijven bewandelen.

Jeremia 6:16, HSV
‭Zo zegt de HEERE: 
‭Ga staan op de wegen, en zie, 
‭vraag naar de aloude paden, 
‭waar toch de goede weg is, en bewandel die. 
‭Dan zult u rust vinden voor uw ziel. 
‭Maar zij zeggen: Wij bewandelen ‭die‭ niet.‭

Vraag jezelf eens af waar jij persoonlijk of jullie als gemeente, tempels van de Heilige Geest, de aloude paden hebben verlaten en vernieuwing hebben toegelaten die het geestelijk leven verarmt heeft. Denk eens goed na over onderwerpen als lhbti, gedoogbeleid, euthanasie en abortus, enz. en stel jezelf de vraag: Welke weg bewandel ik en bewandelen wij als gemeente? 

Waar zijn de aloude discipelen die Jezus volgden en deden wat Hij deed.

Markus 16:17-18, BOEK
‭De mensen die het geloven, zullen hieraan te herkennen zijn: Zij zullen in mijn naam boze geesten verjagen;‭ ‭zij zullen in nieuwe talen spreken; zij zullen zomaar slangen kunnen vastpakken; en als zij iets giftigs drinken, zal hun dat geen kwaad doen; zij zullen zieke mensen de handen opleggen en genezen."‭

Of hoor jij bij de groep die zegt: ‘Wij bewandelen deze weg niet, omdat dat aloude paden van toen waren en niet meer voor deze tijd? En vervolgens wordt het weg geredeneerd met van allerlei uitleggingen. 

Toen Jezus discipelen Hem vroegen wat de tekenen van de eindtijd zijn, begon Hij met de waarschuwing: ‘Pas op dat niemand je misleidt’!


Mattheüs 24:3-4, HSV

‭Toen Hij op de Olijfberg zat, gingen de discipelen naar Hem toe toen zij alleen waren, en zeiden: Zeg ons, wanneer zullen deze dingen gebeuren? En wat is het teken van Uw komst en van de voleinding van de wereld?‭ ‭En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Pas op dat niemand u misleidt.‭


Kijk dus uit dat jij niet misleidt wordt. Heel veel vernieuwing is misleiding en we leven in een tijdperk dat waarheid en leugen steeds moeilijker te onderscheiden is. De aloude paden helpen je dan om het spoor te houden, achter de Waarheid aan te blijven gaan en te doen wat Hij deed: demonen uitdrijven, in tongen spreken, zonder angst leven en op zieken de handen leggen zodat ze genezen. En zelfs meer dan dat!


Johannes 14:12, BOEK

‭Luister goed, wie op Mij vertrouwt, zal dezelfde dingen doen als Ik. Zelfs nog grotere, want Ik ga naar de Vader.‭



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand