Verzadigt

Spreuken 26:20-22. Wat verzadigt jou?

20 ‭Als er geen hout meer is, dooft het vuur, 
‭als de lasteraar verdwijnt, eindigt de ruzie.21 ‭Kolen laten gloeien, hout doet vlammen, 
‭een ruziemaker laat een woordenstrijd ontbranden.
22 ‭De woorden van een lasteraar neemt men gulzig in zich op, 
‭ze zijn een lekkernij die de buik verzadigt.



Waar laaien de vuren van laster? De wereld zit er vol mee. Vuren die in vroegere tijden gebruikt werden om schepen tijdens stormen te lokken. De schepen dachten een veilige haven gevonden te hebben, maar liepen vast op de klippen en werden geplunderd. 
Tegenwoordig branden zulke vuren bijvoorbeeld op Social Media. Voor velen vormen die een onweerstaanbare aantrekkingskracht, maar wat een laster kom je er tegen. Vooral Twitter kan er wat van. Daar laaien de vuren hoog op en uiteindelijk brengen die niet de innerlijke rust en vrede waar je naar verlangt. Integendeel!
Haal de lasteraar weg en Twitter zal niet mee bestaan. Ik gooi graag wat water op die vuren door mijn overdenkingen te posten op Social Media, maar verzadigen doet het mij absoluut niet.
Roddel en achterklap is een zuurdesem waar de mensheid mee verzadigd is als een maag die gewend is geraakt aan veel voedsel. De drang om steeds weer opnieuw gevoed te worden is onweerstaanbaar en als je niet uitkijkt worden er onherstelbare, dodelijke wonden geslagen in de buik van de lasteraar en toehoorders. Dat is het beeld dat Salomo hier schetst. Wat te doen om die wonden te genezen? Een medische site zegt het volgende over genezing van buikwonden:

Goede eet- en leefgewoonten bevorderen de genezing. Ook rust komt uw herstel ten goede.

Laat je niet langer voeden door lasterpraat en ‘eet’ het woord van God vaker, de hele waarheid. Laat de onrust die al die lasterpraat veroorzaakt verdwijnen door tot rust te komen bij Hem in plaats van de schijn-rust van Social Media te zoeken. Realiseer je hierbij dat het een langdurig herstelproces kan zijn, tenzij God besluit je een geestelijke maagverkleining te geven ;). Laat je verzadigen met zijn liefde!

MattheĆ¼s 11:28  / NBV
28 ‭Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand