Aard

Spreuken 26:15. Wat is jouw aard?

15 ‭Al heeft een luiaard zijn hand in de schaal, 
‭hij vindt het te vermoeiend om hem naar zijn mond te brengen.

Reinheid en waarheid


Vandaag weer eens vers over de luiaard.
Liefst 26 keer heeft Salomo het er over in de Spreuken en in het vers van vandaag wel in een heel extreme vorm. Zo lui zijn dat je zelfs niet meer je handen kunt en wilt gebruiken om je eten te pakken en naar je mond te brengen. Zelfs als je dat eten niet zelf hoeft te maken. 
Wie niet eet, sterft. Is het zo erg met je gesteld dat luiheid in je aard is gaan zitten - je een luiaard bent - dan is de dood het eindstation. 
Om daar verandering in aan te brengen zul je een andere aard moeten krijgen. Je kunt dat zelf proberen, maar ik vraag me af of je dat gaat lukken als je zover heen bent. Je kunt ook de aard van Jezus vragen de regie te nemen over jouw aard. Dan komt de Heilige Geest, de aard van de Vader en de Zoon, in je leven en zal je gaan kneden van een luiaard tot een ijverig kind van God die zijn dagelijkse verantwoordelijkheid neemt over mens, maatschappij, gezin en gemeente. Vanuit een verlangen naar en liefde voor Hem.
Lees onderstaande verzen over luiheid maar eens, geef de Heilige Geest de bezem in handen en houd schoon schip in je eigen levenshuis. Misschien vind je een paar kruimels luiheid. Ruim die ook op, want een kruimel luiheid kan zomaar uitgroeien tot een luiaard!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand