Grap?

Spreuken 26:18-19. Hoe bied je weerstand tegen ‘grappenmakers’?

18 ‭Zoals een dolleman maar in het wilde weg schiet, 
‭met brandende pijlen dood en verderf zaait,19 ‭zo is iemand die zijn vriend bedriegt, en zegt: 
‭‘Het was maar voor de grap.’

Reinheid en waarheid


Ik hou van een goede grap, maar als die gebruikt wordt als dekmantel om een ander te kwetsen, bedriegen, zwart te maken of te belasteren, dan is het een hele slechte grap. Leedvermaak noemen we dat. De ‘grappenmaker’ in deze is er slecht aan toe, zeker als hij de ‘grap’ als een excuus gebruikt om bewust schade aan te richten bij de ander. Zo denkt de dolleman er vanaf te komen, met een ‘grap’ en de schuld in de schoenen van de ander te schuiven. Die kan immers niet tegen een ‘grapje’! Ondertussen zaait hij dood en verderf.
Hoe ga je daar nu mee om als kind van God?
In de geestelijke wapenrusting heeft God ons een schild gegeven om alle brandende pijlen van de duivel te doven. 

EfeziĆ«rs 6:16  / NBV
16 ‭en draag bovenal het geloof als schild waarmee u alle brandende pijlen van hem die het kwaad zelf is kunt doven.

Deze ‘grappen’ zijn ook brandende pijlen en de bron van waaruit te komen zijn niet de ‘grappenmakers’, maar de machten van de duisternis die het voor het zeggen hebben in de ‘grappenmakers’.

EfeziĆ«rs 6:12  / NBV
12 ‭Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.

Het schild is ons geloof. De brandende pijlen zullen op je afgevuurd blijven worden, maar door je geloof in Hem die in jou is en sterker is dan die in de wereld heerst, ben je altijd veilig.

1Johannes 4:4  / NBV
4 ‭U, kinderen, komt uit God voort en u hebt de valse profeten overwonnen, want hij die in u is, is machtiger dan hij die in de wereld heerst.

En voor de ‘grappenmakers’, de dollemannen, heb ik de volgende boodschap. Bekeer je van deze heilloze weg. Keer je af van die machten van de duisternis en keer je naar Hem die alle macht heeft in de hemel en op de aarde, Jezus Christus,  Redder en Verlosser, groot van liefde en trouw. 
En dat is echt geen grap!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand