Verfoeit

Spreuken 29:27. Hoe ga jij om met onrechtvaardigheid en goddeloosheid?

‭27‭ ‭Een rechtvaardige verfoeit een onrechtvaardige, 
‭een goddeloze wie de rechte weg gaat.‭

Ogen vol genade.


De spreuk van vandaag verwoord een toenemend proces in de maatschappij. Gelovigen die gedwongen worden stelling te nemen tegen de toenemende goddeloosheid en daaruit voortvloeiende maatregelen. Vasthouden aan de rechte weg die het Woord van God ons leert en het toenemend verzet tegen wie dat doen. We staan wat dat betreft op de drempel van vervolging in ons eigen land. 
De vraag is wat we doen als reactie op deze ontwikkelingen. Beweeg je mee met de maatregelen die ingaan tegen de rechte weg om weerstanden te voorkomen? Verzet je je openlijk tegen deze maatregelen om je stem te laten horen? Neem je in je eigen hart en leven stelling tegen deze maatregelen, maar kies je er voor je goddeloze naasten te respecteren en lief te hebben? Of heb je een andere weg gevonden?
Er is niet echt één manier en houding aan te wijzen als de goede. Het is met name wat de Heer op jouw hart legt. Wat is jouw weg die jij gaan moet in de wereld van vandaag de dag. Op zoek naar de wil van God en ondertussen je eigen pad rein bewaren. Ik bid je daarin de zegen van de Heer toe.

Psalmen 25:4-5, NBV
‭4‭ ‭Maak mij, ‭HEER‭, met uw wegen vertrouwd, 
‭leer mij uw paden te gaan.‭ ‭
5‭ ‭Wijs mij de weg van uw waarheid en onderricht mij, 
‭want u bent de God die mij redt, 
‭op u blijf ik hopen, elke dag weer.‭

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand