Discipline

Spreuken 29:19-21. Ben jij een gedisciplineerde discipel?

‭19‭ ‭Je brengt een slaaf geen discipline bij met woorden, 
‭hij begrijpt ze wel, maar stoort zich er niet aan.‭ ‭
20‭ ‭Heb je weleens iemand gezien die altijd met zijn woorden klaarstaat? 
‭Voor een dwaas is er meer hoop dan voor hem.‭ ‭
21‭ ‭Wie zijn slaaf vanaf zijn jeugd verwent, 
‭krijgt uiteindelijk met een rebel te doen.‭

Ontzag voor God


Ik weet niet hoe jou geleerd is gedisciplineerd te leven, maar alleen met woorden en lief doen kom je er niet. Ware liefde is ook duidelijke grenzen stellen aan je kinderen en aan wie onder jouw gezag staan. Dat houdt soms in dat je geen populaire keuzes maakt, maar wel die in het belang van de discipline zijn. In de NBG wordt het woord ‘tuchtigen’ gebruikt in plaats van discipline. Het betekent ‘beteren’ en ‘vermanen’. 
We hebben het allemaal nodig om ons leven te beteren, omdat we allemaal geneigd zijn de verkeerde weg te gaan, waardoor we Gods nabijheid missen.

Romeinen 3:23, BOEK
‭23‭ ‭Alle mensen hebben gezondigd en missen daardoor Gods nabijheid.‭

We hebben het allemaal nodig om vermaand te worden, omdat we allemaal geneigd zijn verkeerde keuzes te maken en ongedisciplineerd het leven door te gaan als het gaat om dat waar het werkelijk om gaat; een leven dicht bij God.
Laat je daarom beteren en vermanen. God geeft, door zijn grote liefde, duidelijk grenzen aan. Door zijn Woord, door dromen, door visioenen, door gedachten en door anderen die ook van je houden en niets liever willen dan dat jij een gedisciplineerde discipel bent en blijft.

Openbaring 3:19, NBV
‭19‭ ‭Iedereen die ik liefheb wijs ik terecht en bestraf ik. Zet u dus volledig in en breek met het leven dat u nu leidt.‭




Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand