Zorgen voor

Spreuken 27:23-27. Hoe gaat het met jouw ‘kudde’?

23 ‭Weet hoe het met je schapen en geiten gaat, 
‭zorg goed voor je kudde.
24 ‭Er is niet altijd overvloed, 
‭en ook een kroon gaat niet altijd over op het volgende geslacht.
25 ‭Als het eerste gras gemaaid is en het nieuwe opschiet 
‭en je in de bergen hebt gehooid,
26 ‭heb je jonge rammen voor je kleding, 
‭koop je met je bokken een stuk grond,
27 ‭en voorzien je geiten je van melk in overvloed, 
‭voor jou, je huis en je slavinnen.

Ik vertrouw op U vandaag


Een oproep om de verantwoordelijkheden die je hebt serieus en met inzet op te pakken. De verantwoordelijkheid om te zorgen voor je eigen levensonderhoud en dat van je gezin. De verantwoordelijkheid om met je werk bij te dragen aan de ontwikkeling van de maatschappij en je verantwoordelijkheid om binnen het huisgezin van God je steentje bij te dragen en je in te zetten om de ander te dienen in nederigheid en met grote inzet.
Niet de kantjes er van aflopen, maar met een blij en dankbaar hart goed te zorgen voor waar je verantwoordelijk voor bent. Doe het niet voor mensen, maar voor de Heer.

Colossenzen 3:23-24  / NBV
23 ‭Wat u ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen,24 ‭want u weet dat u van de Heer een erfenis als beloning zult ontvangen-uw meester is Christus!

Dat voorkomt dat je te grazen genomen wordt door mensenvrees, wat veel energie uit je leven weg zuigt. Daar heb ik mijn weg in moeten leren gaan, door mijn focus anders te richten. Op Hem en niet op omstandigheden.
Weet ook dat God de ‘grondstoffen’ levert om al onze verantwoordelijkheden uit te voeren. Dat maakt vers 25 duidelijk. Het gras schiet steeds weer op. Dat is Gods werk. Daar zit niet van onszelf bij. Aan ons de taak om te ‘hooien’ en ‘handel mee te drijven’. Met de gaven en talenten die je van Hem ontvangen hebt. Met de hemelse zegeningen die Hij geeft. De kracht van zijn Geest in jou, vergeving, reiniging, vervulling, heiliging en wat al niet meer. Alles wat je nodig hebt om elke dag opnieuw je verantwoordelijkheden op te pakken met de ‘grondstoffen’ die God geeft. Doe het van harte, als voor de Heer. En geniet van de opbrengsten waardoor jezelf en vele anderen gevoed worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand