Bekommeren

Spreuken 28:8. Waar bekommer jij je vandaag om?

8 ‭Wie zijn bezit vergroot door woekerrente, 
‭vergroot het voor wie zich bekommert om verschoppelingen.

Ogen vol genade voor mensen om je heen.


Als het lied van vandaag echt waarheid is in je leven zul je geen woekerrente vragen voor wat je uitleent. Integendeel, je vraagt helemaal geen rente. 

Exodus 22:25  / NBV
25 ‭Als je geld leent aan iemand van mijn volk die armoede lijdt, gedraag je dan niet als een geldschieter en vraag geen rente van hem.

Naar aanleiding van deze spreuk heb ik de tekst van het lied gewijzigd. Het gaat namelijk niet alleen om woorden van liefde uit je hart, maar ook om daden van liefde uit je hart. Woorden alleen hebben geen enkele zin als ze niet gepaard gaan met daden. Je hoort het nog niet terug in deze opname, maar de tekst van het tweede couplet is nu:

Een daad uit je hart
Ogen vol genade
Doet mensen beseffen
God houd van mij.

Je bekommeren om je naaste houdt in dat je genadig bent voor je naaste in nood en de nood van je naaste niet gebruikt om er zelf rijker van te worden. Kijken met ogen vol genade en een hart vol liefde van God zet aan tot andere daden. Dan gaat het om geven en niet om ontvangen. Wat heb jij vandaag te geven aan wie?

2CorinthiĆ«rs 9:6-9  / NBV
6 ‭Bedenk dit: wie karig zaait, zal karig oogsten; wie overvloedig zaait, zal overvloedig oogsten.7 ‭Laat ieder zoveel geven als hij zelf besloten heeft, zonder tegenzin of dwang, want God heeft lief wie blijmoedig geeft.8 ‭God heeft de macht u te overstelpen met al zijn gaven, zodat u altijd en in alle opzichten voldoende voor uzelf hebt en ook nog ruimschoots kunt bijdragen aan allerlei goed werk.9 ‭Zo staat er geschreven: ‘Gul deelt hij uit aan de armen, zijn rechtvaardigheid houdt stand, voor altijd.’

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand