Begrijpen

Spreuken 28:5. Kan jij alles van God begrijpen?

5 ‭Een kwaadaardig mens begrijpt niets van het recht, 
‭wie de ‭HEER‭ zoekt, kan alles begrijpen.

Ware wijsheid


Vandaag gaat het over de vraag wat we kunnen begrijpen van de weg die God wil dat we gaan zullen. Mensen die geregeerd worden door het kwaad zullen daar niets van begrijpen. Dat zijn niet alleen de mensen die kwaad doen, maar ook degenen die niet zoveel kwaad doen, maar wel geregeerd worden door de macht van het kwaad. En van nature worden we dat allemaal.

Romeinen 3:23
Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God;

Van nature begrijpen we dus niets van Gods weg en recht. Het zal ons dus geopenbaard moeten worden. De enige die dat kan is de Geest van God. 

1Corinthiërs 2:9-11  / NBV
9 ‭Maar het is zoals geschreven staat: ‘Wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie hem liefheeft.’10 ‭God heeft ons dit ‭geopenbaard‭ door de Geest, want de Geest doorgrondt alles, ook de diepten van God.11 ‭Wie is in staat de mens te kennen, behalve de geest van de mens? Zo is alleen de Geest van God in staat om God te kennen.

Zorg er dus voor dat je de Geest van God ontvangt en laat je er door leiden. Je ontvangt de Geest door te geloven in het genadewerk van Jezus Christus. Dat Hij je verlost heeft van de macht van het kwaad.

Romeinen 3:24
En iedereen wordt uit genade, die niets kost, door God als een rechtvaardige aangenomen omdat Hij ons door Christus Jezus heeft verlost.

Als je dat gelooft mag je gaan staan op de belofte uit Efeziërs 1:13.

Efeziërs 1:13  / NBV
13 ‭In hem hebt ook u de boodschap van de waarheid gehoord, het evangelie van uw redding, in hem bent u, door uw geloof, gemerkt met het stempel van de heilige Geest die ons beloofd is.

Dat is de basis om alles te kunnen begrijpen over en van God. Let wel, kunnen begrijpen! Begrijpen we alles van Hem? Nee, zeker niet. Vaak zijn de wegen van de Heer ondoorgrondelijk voor ons. Kunnen we ze begrijpen? Jazeker, daar ben ik van overtuigd, want zijn Geest woont in mij en die begrijpt alles. Ik bid je toe dat je, vervult van de Geest, beter zult gaan begrijpen wat de weg van de Heer is en die ook zult gaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand