Woorden

Spreuken 17:4. Welke kleren draag jij?

4 ‭‭Een boosdoener is gespitst op kwaadaardige woorden, 
‭een bedrieger luistert graag naar verderfelijke taal.‭ 

Een woord uit je hart, in liefde gesproken.


Kijk naar de wereld om je heen en je ziet veel boosdoeners en bedriegers rondlopen. Mensen die er constant op uit zijn om kwaad te doen. Die azen op laster en kwaadsprekerij en niet schuwen om leugens te zaaien en de waarheid te verdraaien. De wereld is er mee vergiftigd.

Efeziërs 4:20  / NBG51
20 ‭‭Maar ‭gij‭ ‭geheel‭ ‭anders‭: gij hebt Christus leren kennen.‭ 

Jezus is totaal anders! Hij is geen boosdoener, maar een goeddoener. Geen leugenaar, maar betrouwbaar. Als je Hem leert kennen wordt je geheel anders dan deze wereld. Het is dan alsof je een stel oude, smerige kleren uittrekt en nieuwe kleren aantrekt. Ver 21 t/m 27 verwoord dat proces heel mooi. 

Efeziërs 4:21-27  / BasisBijbel
21 ‭‭Want jullie hebben naar Hem geluisterd. Jullie hebben van Hem de waarheid leren kennen.‭ 22 ‭‭Daarom moeten jullie je vroegere manier van leven afdanken, zoals je een stel oude kleren afdankt. Jullie oude manier van leven léék jullie wel gelukkig te maken, maar in werkelijkheid werden jullie erdoor bedrogen. Want uiteindelijk bracht het jullie alleen maar de dood.‭ 23 ‭‭Maar nu kunnen jullie je leven veranderen door een nieuwe manier van denken.‭ 24 ‭‭Dat nieuwe leven trek je aan, zoals je een stel nieuwe kleren aantrekt. God heeft nieuwe mensen van jullie gemaakt. Nieuwe mensen die op Hem lijken. Mensen die helemaal zijn vrijgesproken van schuld en die nu bij God horen.‭ 25 ‭‭Stop daarom met het vertellen van leugens en spreek voortaan alleen de waarheid. Want wij horen bij elkaar en moeten dus niet tegen elkaar liegen. We zijn immers met elkaar de lichaamsdelen van één Lichaam.‭ 26 ‭‭Als je boos op iemand wordt, houd je boosheid dan niet vast, want dat is verkeerd. Zorg ervoor dat je vóór het eind van de dag je boosheid weer kwijt bent.‭ 27 ‭‭Zo geef je de duivel geen kans.‭ 

Er ligt zo’n nieuw setje kleren voor je klaar. Wil je anders zijn dan de wereld en vernieuwd worden in je denken, trek die kleren dan aan. Een mooie start van deze nieuwe dag.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand