Ouderdom

Spreuken 16:31. Wat is de waarde van oud zijn?

31 ‭‭De ouderdom is een prachtige kroon, 
‭je vindt hem op de weg van de rechtvaardigheid.‭ 

Neem je kroon en zet hem op.


Het afgelopen jaar heb ik weleens aan een oudere moeten uitleggen hoe waardevol het is dat ze er nog zijn. Met name ouderen die hun leven lang de kroon van het kindschap van God dragen, en die nog steeds vastberaden op die weg van rechtvaardigheid wandelen, zijn van onschatbare waarde voor de jongere generaties die nog een lange weg te gaan hebben. Zij zijn die prachtige kroon waar je naar mag kijken en die je er toe aanzet de weg van rechtvaardigheid te blijven bewandelen en eens die kroon zelf te dragen, wanneer de ouderdom ook jouw pad kruist.
Ouderen, draag die prachtige kroon dagelijks en blijf de weg van de rechtvaardigheid bewandelen! Laat hem zien aan de jongere generaties, tot Hij besluit dat je hem mee mag nemen naar de hemel om daar als Koningskind eeuwig te leven.
Jongeren, kijk naar die prachtige kroon van de ouderen en laat het je aanvuren de weg van de rechtvaardigheid te blijven bewandelen, zodat je straks in je  ouderdom deze prachtige kroon ook draagt. De Heer zegent jullie, oud en jong!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand