Vriendelijk

Spreuken 16:23-24. Voor wie heb jij vandaag een verstandig en vriendelijk woord?

23 ‭‭Wie een wijs hart heeft, spreekt verstandige woorden, 
‭en geeft kracht aan het betoog van zijn lippen.‭ 24 ‭‭Een vriendelijke uitspraak is een korf vol honing, 
‭zoet voor de ziel en gezond voor het lichaam.‭ 

Een woord uit je hart, in liefde gesproken.


Gisteren hadden we het al over onze ziel en ons lichaam, sterfelijk en vatbaar voor de zonden. Vandaag de heilzame werking van een verstandig en vriendelijk woord dat gesproken wordt. Dat staat in schril contrast tot het toenemend aantal online doodsbedreigingen waarover ik vandaag in de krant las, de leugens, kwaadsprekerij, roddel, ruzies en al het gevloek.
Vandaag de oproep om vriendelijke en verstandige woorden te spreken vanuit de bron waarover we gisteren spraken en wat vandaag weer terug komt in de woorden ‘een wijs hart’. De wijsheid die hier bedoelt wordt is niet die van de wereld, maar die van God. Die komt van de Heilige Geest die uitgestort is in ons hart. De Geest die wijsheid is en het ons graag wil laten zijn door wat we doen en zeggen. Laat die wijsheid vandaag je lippen zalven om verstandige en vriendelijke woorden te spreken tegen diegenen die wel wat zoetigheid voor de ziel en genezing van het lichaam kunnen gebruiken. De Heer zegent je daarin.

Colossenzen 3:16-17  / NBV
16 ‭‭Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen; onderricht en vermaan elkaar in alle wijsheid, zing met heel uw hart psalmen en hymnen voor God en liederen die de Geest u vol genade ingeeft.‭ 17 ‭‭Doe alles wat u zegt of doet in de naam van de Heer Jezus, terwijl u God, de Vader, dankt door hem.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand