Troost

Prediker 4:1-3. Wie troost jou?

‭1‭ ‭Opnieuw zag ik al de onderdrukking die er onder de zon plaatsvindt. En zie, de tranen van de onderdrukten; zij hadden echter geen trooster. Aan de kant van hun onderdrukkers was macht, zij daarentegen hadden geen trooster.‭ ‭2‭ ‭Daarom prees ik de doden, die al gestorven waren, boven de levenden, ‭omdat‭ die nog steeds in leven zijn.‭ ‭3‭ ‭Beter af dan die beiden is wie er nog nooit is geweest, die niet gezien heeft het kwaaddoen dat er onder de zon plaatsvindt.‭

Wie troost mij?


Kijk naar de wereld om je heen en je ziet overal onderdrukking en uitbuiting. Een WK met al zijn pracht en praal, maar ondertussen. Een vergeten oorlog in Jemen met al dat leed. Al die vluchtelingen wereldwijd en in onze directe omgeving. Het is allemaal dichterbij dan je denkt. Overal onmetelijk groot leed.

Waar is dan de troost die zo hard nodig is om hoop te blijven houden? Van de onderdrukkers hoeft je geen troost te verwachten. Die zoeken hun bondgenootschap bij andere onderdrukkers, waardoor er geen sprake meer is van troost.

Een zekere plaats waar troost te vinden is, is in de harte en levens van de kinderen van God, waar de Heilige Geest, de Trooster, woning gemaakt heeft en bezig is ziel en lichaam te vormen tot het beeld van Jezus. Hoe meer we gaan lijken op Jezus, hoe groter de troost die er van ons uitgaat naar de onderdrukten.

Snap je nu ook waarom de hel op aarde losbreekt in de grote verdrukking, als de kinderen van God in één ogenblik opgenomen worden, de Heer tegemoet. Dan is Gods troost van de aarde verdwenen en hebben de onderdrukkers vrij spel. Maar niet het laatste woord. Jezus onze Heer heeft dat. Laat dat een troost zijn voor nu en  hoop geven voor de toekomst. Deel troost uit aan al die onderdrukten om je heen en bid voor de onderdrukten ver weg. Dat is onze opdracht, ga ervoor in de kracht van Jezus naam.

 

2Corinthiërs 1:3-4, BOEK

3‭ ‭Alle eer en lof is voor God, de Vader van onze Here Jezus Christus en de bron van alle liefdevolle hulp.‭ ‭

4‭ ‭Hij troost ons en geeft ons nieuwe moed in alle ontberingen en beproevingen. 

Hij doet dat, opdat wij anderen kunnen troosten en bemoedigen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand