Onderdrukking

Prediker 5:8-9. Heb jij de weg van nederigheid gevonden?


8‭ ‭‭ Indien u onderdrukking van de arme en beroving van recht en gerechtigheid in het gewest ziet, 

wees dan over dat verschijnsel niet verbijsterd. 

Want een hooggeplaatste let op een andere hooggeplaatste, en nog hoger geplaatsten letten op hén.‭ ‭

9‭ ‭‭ De opbrengst van het land is er voor iedereen. 

Ook een koning wordt gediend met de opbrengst van het veld.


Hij redt. God met ons



In welk gewest zie je dat niet: Onderdrukking, corruptie, ongerechtigheid. Overal om ons heen kom je het tegen, omdat het diep geworteld zit in de zondige natuur van de mensheid.

In die duisternis schijnt op deze Kerstdag een helder licht van de Redder van de wereld, Jezus Christus. Hij leert ons de weg van de nederigheid in plaats van altijd bezig te zijn met hoe we hoger op de ladder kunnen komen. Heb je moed om hoger op te komen, dan staat hoogmoed op de drempel om je te leiden naar en op de weg van onderdrukking, corruptie en ongerechtigheid. Een weg die uiteindelijk zal leiden tot een zeer diepe val. Een doodlopend spoor.

Ga je de weg van de nederigheid, zoals Jezus deed, dan vind je de weg omhoog naar God. Een weg die naar het Leven leidt. 

Heb jij de weg van nederigheid gevonden en is die zichtbaar in je leven? Prijs dan de Heer voor wat Hij uitgewerkt heeft door zijn Geest. 

Ben je op zoek naar de weg uit de onderdrukking, corruptie en ongerechtigheid? Geef je leven dan aan Jezus, zodat zijn leven van nederigheid voor jou de weg omhoog naar God wordt. Hij redt, God met ons.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand