Weigeren

Spreuken 21:7. Wat weiger jij?
7 ‭Het geweld van goddelozen sleurt hen naar de ondergang, 
‭ze weigeren het recht in acht te nemen.

Gelukkig wie schuilen bij Hem.


Wat recht is wordt krom en wat krom is wordt recht. In zo’n wereld leven we tegenwoordiger en zie je daarin maar eens staande te houden als kind van God. De druk en het geweld van de mensen die van God los zijn om krom recht te laten zijn neemt toe. Wat doe je dan als kind van God? Ga je mee met de stroom van de goddelozen of is het recht van God de maatstaf voor je leven en blijf je daaraan vasthouden, koste wat het kost.
We leven in een tijd waarin we steeds meer stelling moeten nemen en als het goed is bevreemd je dat niet als kind van God, want het eindtijd scenario is dat de liefde verkilt en dat het kwaad goed genoemd wordt.

Mattheüs 24:12  / NBV
12 ‭En doordat de wetteloosheid toeneemt, zal bij velen de liefde bekoelen.

Jesaja 5:20  / NBV
20 ‭Wee degenen die het kwade goed noemen 
‭en het goede kwaad, 
‭die het licht tot duisternis maken 
‭en het duister tot licht, 
‭die van zoet bitter maken 
‭en van bitter zoet.

2Timotheüs 3:1-5  / NBV
1 ‭Weet dat de laatste dagen zwaar zullen zijn.2 ‭De mensen zullen egoïstisch zijn, geldzuchtig, zelfingenomen en arrogant. Ze zullen God lasteren, geen ontzag tonen voor hun ouders, ondankbaar zijn en niets heilig achten.3 ‭Ze zullen harteloos zijn, onverzoenlijk, lasterziek, onbeheerst en wreed. Ze zullen het goede haten4 ‭en onbetrouwbaar, roekeloos en verblind zijn. Het genot zullen ze meer liefhebben dan God,5 ‭ze zullen de schijn van vroomheid ophouden, maar de kracht ervan miskennen. Keer je af van zulke mensen.

Herkenbaar? 
Wie schuilt bij Hem de Allerhoogste vindt kracht en wijsheid om stelling te nemen en te weigeren de weg van de goddelozen te gaan, zoals zij weigeren de weg van het recht van God te gaan. Wat weiger jij?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand