Jong en oud

Spreuken 20:29. Hoe kunnen jonge en oude mensen elkaar versterken?

29 ‭De pracht van jonge mensen is hun kracht, 
‭de sier van oude mensen is hun grijze haar.



Laatst ontving ik een berichtje over twee personen die op zoek waren naar die oude grijze man die ze eerder ontmoet hadden in de kerk. Daar bedoelden ze mij mee ;) Jullie snappen dus wel in welke categorie ik val als het gaat om deze spreuk; de ouderen. 
Salomo verwoord hier goed hoe het gaat in het leven. Ben je jong, dan ben je vol kracht en energie en kan je heel veel aan. Naarmate je ouder wordt merk je dat die kracht aan het afnemen is en kan je niet meer alles doen wat je vroeger deed. Luister je daar niet naar, dan loop je vast en word je door een burnout of lichamelijke ongemakken gedwongen het rustiger aan te doen. Dan heb je als oudere de jongeren nodig om met daadkracht en vol energie uit te voeren wat jij in je hoofd hebt zitten, met de levenswijsheid die je ontwikkeld hebt. 
Zo gaat het in het leven. Jongeren hebben de levenswijsheid van ouderen nodig en ouderen de kracht van jongeren. De generaties kunnen niet zonder elkaar. En elkaar vormen we het lichaam van Christus, als een eenheid.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand