Eerlijk mens

Spreuken 21:8. Waar vind je vandaag de dag nog eerlijke mensen?

8 ‭Een vreemdeling volgt slinkse wegen, 
‭een eerlijk mens handelt oprecht.

Welzalig de man die niet wandelt.


Toen God in de tijd van Noach naar de aarde keek zag hij geen rechtvaardige mensen meer. Alleen Noach en Hij maakte een nieuwe start. De regenboog staat voor de belofte dat God nooit meer op die wijze een nieuwe start zal maken. Momenteel wordt de regenboog 🌈 weggeroofd voor een ander statement. Ik houd me vast aan Gods bedoeling.
Er zal dus nooit meer een zondvloed komen, maar de situatie dat eerlijke en oprechte mensen steeds moeilijker te vinden zijn is zich wel aan het herhalen en naarmate de wederkomst van Jezus naderbij komt zal dat alleen maar erger worden. Slinkse wegen worden bewandeld om grote doelen te bereiken. Dat is geen complottheorie, dat is het beeld wat de Bijbel schetst en de Bijbel is geen complottheorie, maar het woord van God, de Allerhoogste. Hij heeft het laatste woord.
De mensheid is van nature niet rechtvaardig!

Psalmen 14:2-3  / NBV
2 ‭De ‭HEER‭ kijkt vanuit de hemel naar de mensen 
‭om te zien of er één verstandig is, 
‭één die God zoekt.3 ‭Allen zijn afgedwaald, allen ontaard, 
‭geen van hen deugt, niet één.

Paulus herhaalt dat in Romeinen 3, maar zegt er in vers 23 en 24 het volgende bij:

Romeinen 3:23-24  / NBG51
23 ‭Want‭ allen‭ hebben gezondigd‭‭ en‭ derven‭‭ de heerlijkheid‭ Gods‭,24 ‭en worden om niet‭ gerechtvaardigd‭‭ uit zijn‭ genade‭, door‭ de verlossing‭ in‭ Christus‭ Jezus‭.

Eerlijk en oprecht leven kán! Jezus wil je verlossen van die onrechtvaardige natuur en je een rechtvaardige natuur geven door de Heilige Geest die je ontvangt wanneer je in Hem gelooft. Stel je vertrouwen dus op Hem en niet op de vreemdeling die slinkse wegen bewandelt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand